Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Strukton met lokale partner naar China

JINAN (AFN) - Strukton slaat de handen ineen met het Chinese technologiebedrijf SiCC. De twee bedrijven gaan samen tractiesystemen en boordnetsystemen voor metrovoertuigen op de markt brengen. Daar is de komende jaren veel vraag naar omdat een groot aantal Chinese steden plannen heeft voor de aanleg van metrolijnen.

Strukton levert vanuit Nederland technische kennis en neemt het ontwerp en de productie van de belangrijkste componenten voor zijn rekening. De Chinese samenwerkingspartner SiCC levert voorzieningen voor de productie en assemblage van complete systemen en daarnaast de benodigde menskracht en lokale marktkennis.

Financiële details over de samenwerking die woensdag werd beklonken, zijn niet bekendgemaakt. Hoeveel de samenwerking Strukton de komende jaren gaat opleveren, is evenmin duidelijk. De eerste aanbestedingen waaraan de partijen willen meedoen, moeten nog beginnen. Strukton is onderdeel van het beursgenoteerde ingenieursbedrijf Oranjewoud.

Grote metroprojecten

Om te beginnen gaat de nieuwe joint venture zijn diensten aanbieden in de oostelijk gelegen stad Jinan. Daar worden de komende zes jaar acht nieuwe metrolijnen aangelegd met 176 stations en een totale lengte van 275 kilometer. De levering van de voertuigen staat gepland voor de tweede helft van 2018. Ook elders in de provincie Shandong staan grote metroprojecten op stapel.

In heel China heeft de overheid voor de komende vijf jaar toestemming gegeven voor metroprojecten met een totale spoorlengte van 8000 kilometer. Daarvoor zijn in die periode jaarlijks meer dan 5000 nieuwe metrovoertuigen nodig. Door de samenwerking met SiCC krijgt Strukton naar eigen zeggen een stevige voet tussen de deur in die belangrijke groeimarkt.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links