Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Minder schade goed nieuws voor ASR

Minder schade goed nieuws voor ASR

UTRECHT (AFN) - ASR heeft naar eigen zeggen een sterk eerste kwartaal van het jaar achter de rug. De verzekeraar hoefde minder uit te keren voor schade bij zijn klanten, geholpen door gunstige weersomstandigheden. Daarnaast profiteerde ASR van hogere opbrengsten bij zijn beleggingen.

ASR sloot de eerste drie maanden van het jaar af met een operationeel resultaat van 191 miljoen euro, tegenover 138 miljoen euro een jaar eerder. Alle segmenten lieten volgens ASR een toename van het operationeel resultaat zien. Ook het rendement op het eigen vermogen lag met ruim 17 procent boven de eigen doelstelling van 12 procent.

De operationele lasten van ASR stegen met ruim 6 procent tot 137 miljoen euro. Dit komt volgens ASR door kosten voor overnames en hogere pensioenlasten.

Hele kluif

Topman Jos Baeten zei eerder bij de publicatie van de jaarcijfers dat het voor de verzekeraar een hele kluif zou worden om de resultaten van 2016 te evenaren of zelfs te overtreffen. ,,Maar ik vertel liever dat de resultaten meevallen dan tegenvallen", aldus Baeten in een toelichting op de kwartaalcijfers. ,,We liggen op koers."

De topman waagde zich niet aan concrete verwachtingen voor 2017. ,,Je weet nooit of er nog gekke dingen gebeuren. In juni vorig jaar zorgden stormen bijvoorbeeld voor aanzienlijke schades."

Organische aanwas

De solvabiliteit werd volgens de verzekeraar positief beïnvloed door ,,organische aanwas" en de ontwikkeling van financiële markten. ASR benadrukte dat de ,,sterke" solvabiliteit ruimte bood voor de inkoop van eigen aandelen en een uitbreiding van marktrisico’s in de beleggingsportefeuille.

Dit betekent concreet dat ASR in iets meer in aandelen belegt. Baeten spreekt van een uitbreiding met 140 miljoen euro. De Solvency II-ratio van ASR nam mede daardoor per saldo met 1 procentpunt af tot 188 procent.

Eigen vermogen

Het eigen vermogen onder Solvency II nam toe tot 6,5 miljard euro eind maart, tegenover 6,3 miljard euro een kwartaal eerder.

Verder zei Baeten dat hij voorstander is van consolidatie in de verzekeringsmarkt die in Nederland ,,redelijk verzadigd" is. Ook ASR heeft de afgelopen tijd een achttal overnames gedaan en blijft kijken naar kansen in de markt. ,,Consolidatie past in de strategie van ASR, maar is geen doel op zich."

Lees over dit aandeel ook

  1. 27 mrt Amundi kleiner in ASR
  2. 06 mrt 'Saaie' jaarcijfers ASR om door een ringetje te halen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ASR Nederland

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

ASR Nederland

46,400 24 apr
-0,170 -0,37%
Premium

'Saaie' jaarcijfers ASR om door een ringetje te halen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links