Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Evenementenbranche raakt helft omzet kwijt

Gepubliceerd op 31 maart 2020 14:56 | Views: 1.001

RELX N.V. NAM. EO -,07 sep '18

18,40 0,00 (0,00%)

GORINCHEM (AFN) - De evenementenbranche in Nederland verliest dit jaar zo'n 3,5 miljard euro aan omzet als gevolg van de coronacrisis. Dat is bijna de helft van de 7,4 miljard euro aan omzet die de branche verwachtte binnen te halen. Dat stelt een groep brancheorganisaties verenigd in overlegorgaan EventPlatform, dat een onderzoek liet uitvoeren naar de gevolgen van de coronacrisis.

De branche denkt dat er door de klap 48.000 banen verdwijnen. Normaal gesproken hadden er dit jaar 100.000 mensen in de evenementenbranche gewerkt. Volgens de brancheverenigingen heeft de politiek "onvoldoende inzicht" in hoeveel mensen en bedrijven er betrokken zijn bij alle beurzen, evenementen en congressen. "Deze cijfers laten zien dat het nu echt noodzakelijk is dat er snel steunmaatregelen komen, om een enorme kaalslag in de branche te voorkomen", zegt directeur Riemer Rijpkema van CLC-VECTA.

Evenementen waarvoor een vergunning nodig is, zijn tot 1 juni verboden. De effecten van nog strengere maatregelen of verlenging van de huidige maatregelen zijn in de berekening nog niet meegenomen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
RELX N.V. NAM. EO -,07 100% zegt verkopen 1 stemmen

Gerelateerd

RELX N.V.

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare