Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurzen opgelucht na opleving Chinese industrie

Beurzen opgelucht na opleving Chinese industrie

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen gingen dinsdag opnieuw vooruit. Een onverwachte opleving van de bedrijvigheid in de Chinese industrie in maart zorgde voor opluchting bij beleggers. Ook bood de aanhoudende winstreeks op Wall Street steun aan de beurshandel.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 2 procent hoger op 485,61 punten. De hoofdindex stevent desondanks af op een maandverlies van ongeveer 10 procent. Sinds het begin van het jaar heeft de AEX zo'n 20 procent verloren. De MidKap dikte 4,1 procent aan tot 666,78 punten. Frankfurt, Londen en Parijs kregen er tot 2,5 procent bij.

De activiteit in de omvangrijke Chinese industrie nam deze maand toe, nadat de sector in februari nog de sterkste krimp ooit liet zien. Daarmee lijkt de tweede economie van de wereld voorzichtig te herstellen van de zware klap die zij kreeg door de virusuitbraak.

Shell

Shell behoorde tot de sterkste stijgers in de AEX met een winst van 5,3 procent. Het olie- en gasbedrijf ziet aanzienlijke onzekerheid op de oliemarkt door de coronacrisis en de prijzenoorlog. Vooral in maart was een impact op de resultaten te zien, met een relatief bescheiden invloed in de eerste twee maanden van dit jaar. AkzoNobel (min 1,2 procent) stond onderaan. Het verfconcern schrapte zijn vooruitzichten en neemt langer de tijd om zijn herstructureringsprogramma af te ronden.

In de MidKap steeg Air France-KLM 8,5 procent. BAM won 0,9 procent. De bouwer gaat kosten besparen en laat zijn verwachtingen los. Ook zet BAM het mes in het dividendvoorstel. Navigatiedienstverlener TomTom (plus 5 procent) schrapt eveneens zijn verwachtingen en schort zijn aandeleninkoopprogramma op.

Euronext

Euronext klom 3 procent. De beursuitbater heeft besloten toch geen bod te doen op de beurs in Madrid. Fastned steeg 12 procent op de lokale markt. De uitbater van snellaadstations voor elektrische auto's zag de dagelijkse afzet met 70 procent dalen ten opzichte van februari door de coronapandemie.

In Frankfurt werd HelloFresh 11 procent meer waard. De maaltijdbezorger doet goede zaken vanwege de virusuitbraak en stelt dat de kwartaalwinst aanzienlijk hoger zal uitvallen dan verwacht. Cosmeticamerk L'Oréal zakte 2,3 procent in Parijs, na het intrekken van de verwachtingen als gevolg van de pandemie.

De euro was 1,0975 dollar waard, tegen 1,1029 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 6,2 procent meer op 21,33 dollar. Brentolie werd 3,1 procent duurder op 23,46 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 18:25 Chippers bezorgen AEX weekverlies en aftellen tot de bitcoin halving 3
  2. 17:49 AEX sluit slechte week negatief af

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

36 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Tuut 31 maart 2020 12:16
    quote:

    frkie schreef op 31 maart 2020 12:05:

    ook heel logisch:
    Fastned steeg 12 procent op de lokale markt. De uitbater van snellaadstations voor elektrische auto's zag de dagelijkse afzet met 70 procent dalen.
    Verschillende artikelen met andere kijk opzaken
    www.quotenet.nl/zakelijk/a31986584/sn...

    www.nu.nl/auto/6041470/omzet-schiet-o...

    Hangt er maar net vanaf op welke manier de kop is bepaald.
  2. Goldfish1080 31 maart 2020 12:24
    Te vroeg gesproken. Toch wat tegenvallend nieuws en de beurs is alweer 1% kwijt. Als we weer als vanouds gaan stuiteren is dat een slecht teken, mogelijk nieuwe bear markt op komst. Hallelejah van vanochtend is in iedergeval weg.

    ING -3%. Heeft niks te maken met nieuws van gister maar wel met een paar idiote uitspraken van onze leuke MKB voorzitter.

    Er is een mars gaande richting de "veilige" bedrijven (Shell, ASML, Ahold, Accelor Mittal enzovoorts). Als dit een nieuwe trend is krijgen we straks een tweesplitsing en dan zijn de banken en verzekeraars de klos. Het risico op falliesement of miljardenverliezen van banken zie ik met huidige beurstrend toch wel steeds realistischer worden. Ze kunnen wat hebben maar als ze, compleet onterecht, het pispaaltje worden van deze crisis dan gaat dat de hele economie en beurs vloeren.

    Bankaandeel zal ook niet halveren, voor die tijd zullen ze al zijn omgevallen met een nieuwe crisis tot gevolg. Vanochtend zou ik vrolijk met de trend zijn meegegaan en gekocht hebben. Nu zou ik maar even afwachten, dit voelt namelijk niet goed.

    ING op dit moment min 3. Hoe lang kan dit doorgaan totdat er echt grootschalige paniek ontstaat? Mainstream nieuws zal dit ook niet ontgaan.
  3. forum rang 6 suskewiet 31 maart 2020 12:29
    We zijn er ons niet van bewust wat het ons al gekost heeft en nog gaat kosten .Wat moeten we doen ?
    Vermoed dat we het laagste punt nog gaan opzoeken .
    Ik blijf gewoon zitten en afwachten .
    Nu verkopen ,ik twijfel .
    Niemand kan goede raad geven .
    De medicatie blijft te lang in gebreken .
    Alleen zuurstof (geld ) is niet genoeg
  4. Goldfish1080 31 maart 2020 12:38
    quote:

    suske wiet schreef op 31 maart 2020 12:29:

    We zijn er ons niet van bewust wat het ons al gekost heeft en nog gaat kosten .Wat moeten we doen ?
    Tuurlijk weet niemand dat. Dat is deel van de onzekere tijd waarin we nu leven. Stel het virus slaat nu om zich heen in china en wij horen dat over 2 dagen dan is het echt klaar met de bull stemming die vandaag en gister misschien geheersd heeft. Banken en Shell staan in de spotlight, Shell staat ook onder druk door oliecrisis maar iedereen heeft vertrouwen dat het wel weer goed komt. Banken staan onder druk door slechte leningen en domme uitspraken van MKB baas. Dit zet de banken onder hoogspanning, zullen ze de klap overleven?

    Als er echt grote bedrijven gaan omvallen zal het toch echt beginnen met de banken. Het sentiment is gewoon bar bar slecht, slechter dan gister zelfs (zie actuale koers). Zelfs als ze de crisis overleven is het maar de vraag of de miljardenwinsten van vroeger nog haalbaar zullen zijn, ik zet er mijn vraagtekens bij. Zelf heb ik ze nog steeds in m'n porto.
  5. [verwijderd] 31 maart 2020 12:51
    Dit is geen herstel. Dit komt doordat alle pensioenfondsen wereldwijd verplicht zijn hun kwartaal inkopen te doen dat kan tot en met vandaag.

    Vanmiddag gaan ze alles weer verkopen en klapt de boel in elkaar. Einde dag dikke rode cijfers en morgen weer minimaal 10% eraf. Einde week Aex index onder 350 punten.
36 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

860,01 18:05
-5,35 -0,62%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links