Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Coronavirus raakt ook Brits ondernemers- en consumentenvertrouwen

Gepubliceerd op 31 maart 2020 08:50 | Views: 1.130 | Onderwerpen: consumentenvertrouwen

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Het ondernemersvertrouwen in het Verenigd Koninkrijk is als gevolg van het rondwarende nieuwe coronavirus flink weggezakt. Ook consumenten zijn minder zeker over de financiële toekomst. Dat valt op te maken uit onderzoeken van de Britse bank Lloyds en marktonderzoeker GfK.

Uit de enquête van Lloyds onder 1200 bedrijven komt naar voren dat driekwart van de bedrijven verwacht op één of andere manier geraakt te zullen worden het virus. Daarbij moet vermeld worden dat de meeste ondervraagden de enquête invulden voordat de Britse overheid met strenge maatregelen kwam om de verspreiding van het virus in te dammen. De kans dat het sentiment nog minder is geworden, is volgens Lloyds waarschijnlijk. Vooral de detailhandel en de dienstensector worden hard geraakt door de maatregelen.

Ook bij consumenten ebde het vertrouwen weg, zo blijkt uit een apart rapport van GfK. Huishoudens werden pessimistischer over hun eigen financiën en de economie in het algemeen en waren minder bereid tot het doen van grote aankopen. Dit onderzoek werd uitgevoerd in de eerste twee weken van maart, toen het coronavirus in mindere mate invloed had op het dagelijkse leven in het Verenigd Koninkrijk.

Gerelateerd

consumentenvertrouwen

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3 Posts
| Omlaag ↓
  1. Opentop 31 maart 2020 09:51
    toch een wezenlijk verschil met 2008. Nu zijn ondernemers negatief, de consument veel minder. In 2008 waren banken angstig en vertrouwden elkaar niet. Niet zo raar, zelfs de auto met wie ze kwamen bleek geen eigendom.Allemaal een mooi pak aan, duur praten, en geen piek op zak. Consumenten waren bang, huizen onder water, banken gingen ineens rare brieven schrijven. Nu zijn ondernemers negatief, hopelijk onterecht, maar ik vrees.
3 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare