Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Klanten Crédit Agricole recht op vergoeding'

HILVERSUM (AFN) - Duizenden klanten van Crédit Agricole hebben recht op compensatie, omdat de bank te hoge rentes berekende op doorlopende kredieten. Dat meldt het tv-programma Kassa zaterdag op basis van eigen onderzoek. Het totale bedrag kan volgens het consumentenprogramma oplopen tot ,,vele miljoenen euro's".

Kassa baseert zich op een zaak van Gerard de Graauw, een klant van de Intermediaire Voorschotbank, een dochter van Crédit Agricole Consumer Finance Nederland. De Graauw sluit in 2006 een doorlopend krediet af, maar vindt dat de bank veel te hoge rentes hanteert en maakt dit aanhangig bij het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (KiFiD).

Begin dit jaar geeft het KiFiD hem gelijk . Hoewel de bank in het prospectus beloofde de rente te laten zakken bij een daling van de marktrente, blijven dalingen achterwege, aldus het instituut. Daarom moet de bank hem 34.000 euro terugbetalen, aldus Kassa.

Belofte

Ook andere Nederlandse Crédit Agricole-dochters Interbank, NVF Voorschotbank, Finata Bank en Mahuko Financieringen zouden de belofte hebben gebroken. Daarom komen nog eens duizenden klanten van de bank in aanmerking voor compensatie, zo zegt Kassa op basis van de mening van gespecialiseerde advocaten. In de tv-uitzending zei advocaat Rob Leijssen dat de schade voor de bank kan oplopen tot ,,40, 50, 60 miljoen euro".

Volgens Kassa heeft Crédit Agricole in een reactie gezegd dat het om een individueel geval gaat en dat ze wegens privacy-redenen geen informatie geven.

Lees over dit aandeel ook

  1. 22 jan Credit Agricole neemt belang in betaalbedrijf Worldline
  2. 04 aug Winstsprong voor Crédit Agricole

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Crédit Agricole

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Crédit Agricole

14,035 17:35
+0,130 +0,93%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links