Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Banken traag met afhandeling derivaten

AMSTERDAM (AFN) - Banken zijn te langzaam bij het herbeoordelen van de rentederivaten die zij hebben verstrekt aan mkb-bedrijven. Het proces is vertraagd doordat toezichthouder AFM moest bijsturen omdat de kwaliteit van de toetsing van de banken in het begin te wensen overliet.

Dat blijkt uit een voortgangsrapport dat de AFM dinsdag heeft gepresteerd. Eind vorig jaar was pas 55 procent van de meest kwetsbare dossiers af en ongeveer 15 procent van het totaal. De toezichthouder vindt dat de banken verder hadden ,,moeten en kunnen zijn''.

Rentederivaten zijn beleggingsproducten die bij het afsluiten van een lening vaak gebruikt wordt om de risico’s van een stijging van de rente af te dekken.

Opnieuw onder loep

Zes banken, waaronder Rabobank en ABN AMRO, kregen vorig jaar van de AFM de opdracht om door hen verstrekte derivaten nogmaals onder de loep te nemen, om te zien of zij hun klanten in het verleden niet een te gunstig beeld hebben gegeven van de bijbehorende risico’s. Sommige ondernemers dreigen namelijk in de problemen te komen.

De banken moesten bij elkaar zo'n 17.600 derivaten opnieuw beoordelen. Het aantal gevallen dat is afgerond en waarvoor nu al een passende oplossing is gevonden, is nog beperkt. Daarom vindt de AFM het te vroeg om conclusies te trekken over de uitkomsten.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 31 maart 2015 14:59
    Nog minimaal 8 jaar procederen, misschien wel langer.
    Als je kijkt naar de woekerpolissen waar het nu ook al >15 jaar gaande is(29 april De Finale)

    De Slachtoffers groeperen/bundelen om toch enige tegenkracht tegen de banken te kunnen forceren, het MKB zit aan het zuurstof omdat de banken steeds verder de keel dichtknijpt.....
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links