Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Signify bekijkt impact coronavirus in China

Signify bekijkt impact coronavirus in China

AMSTERDAM (AFN) - Verlichtingsbedrijf Signify bekijkt de impact van het nieuwe coronavirus op zijn activiteiten in China. De voormalige lichtdivisie van Philips heeft een kleine 8000 werknemers in China, waarvan enkele tientallen in de regio Hubei, waar het virus als eerste de kop opstak.

De impact van het virus op de activiteiten van Signify is volgens topman Eric Rondolat nog ongewis, zo zei hij in een toelichting op de jaarcijfers. Ook omdat kantoren en productielocaties vanwege het Chinees Nieuwjaar gesloten zijn. China heeft de vakantieperiode vanwege het virus verlengd. De Signify-topman denkt dat de impact gering zal zijn als fabrieken en locaties een paar dagen langer dichtblijven. Als dit weken aanhoudt, zal dat volgens hem logischerwijs wel gevolgen hebben voor de resultaten.

Rondolat stelt de veiligheid en gezondheid van personeel voorop. Signify heeft al de nodige maatregelen genomen om verspreiding van het virus te voorkomen. Zo krijgt het personeel mondkapjes uitgedeeld en worden andere hygiënemaatregelen genomen.

Omzet

Signify sloot het slotkwartaal van 2019 af met een omzet van 1,4 miljard euro. Dat was 1,4 procent meer dan een jaar eerder. Met name de toegenomen verkopen van ledverlichting, goed voor 80 procent van de totale omzet, zorgden voor een hoger resultaat. Ook overnames droegen hun steentje bij.

De vergelijkbare omzet daalde met 4,2 procent. Het bedrijf blijft melding maken van moeizame marktomstandigheden. Onder de streep bleef een bedrag van 98 miljoen euro over. Dat is minder dan de 119 miljoen euro een jaar eerder. Dit kwam onder meer door reorganisatiekosten en andere eenmalige posten. De winstmarge viel verder iets hoger uit.

In een toelichting stelt topman Eric Rondolat dat het bedrijf voorlopig vast blijft houden aan zijn conventionele verlichtingsdivisie. De marges voor die producten zijn volgens hem goed en er is ook nog altijd voldoende vraag naar. Volgens de Fransman duurt het nog wel even voordat deze producten uitgefaseerd zullen zijn.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links