Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Facebook smaakmaker op Wall Street

NEW YORK (AFN) - Facebook was donderdag een uitblinker op Wall Street, na beter dan verwachte cijfers van het socialmediabedrijf. Beleggers in New York verwerkten ook resultaten van een groot aantal andere toonaangevende ondernemingen, zoals Tesla, Microsoft en General Electric (GE). De Amerikaanse beurzen lieten een wisselend beeld zien.

De Dow-Jonesindex noteerde tussentijds 0,2 procent lager op 24.963 punten. De brede S&P 500 steeg 0,7 procent tot 2700 punten. De technologiebeurs Nasdaq klom 1,3 procent tot 7279 punten.

Facebook liet sterke groeicijfers zien ondanks de reeks privacyschandalen die het bedrijf dwars zaten. Het aantal dagelijkse gebruikers steeg flink en er werd een recordwinst in de boeken gezet. De koers van Facebook won ruim 12 procent.

Tesla

Tesla was vrijwel vlak. De maker van elektrische auto's verraste met het nieuws dat financieel directeur Deepak Ahuja vertrekt en opgevolgd wordt door de 34-jarige Zach Kirkhorn. Tesla boekte wel voor het tweede kwartaal op rij winst en het bedrijf zegt voldoende geld in kas te hebben. Softwarebedrijf Microsoft deed goede zaken met zijn clouddiensten en zette een winst in de boeken. Desondanks verloor het bedrijf 1,2 procent aan beurswaarde.

Industrieel concern GE zag het verlies over heel 2018 stijgen, maar boekte een bescheiden winst in de laatste drie maanden. Ook maakte GE bekend een schikking te hebben getroffen met de Amerikaanse justitie over zijn voormalige hypotheekverstrekker WMC. GE sprong 14 procent omhoog.

Visa

Andere bedrijven die de boeken openden, waren bijvoorbeeld creditcardaanbieder Visa (min 2,2 procent) en branchegenoot Mastercard plus 3,9 procent), chemiebedrijf DowDuPont (min 8,2 procent), uitzender ManPower (plus 3,5 procent), pakketbezorger UPS (plus 5,2 procent), chipmaker Qualcomm (min 0,7 procent) en olieproducent ConocoPhillips (plus 2,3 procent).

Intel zakte 1,7 procent. De chipgigant heeft Robert Swan benoemd tot topman van het bedrijf. Hij trad vorige zomer al aan als tijdelijke opvolger van toenmalige topman Brian Krzanich, die moest terugtreden wegens een relatie op de werkvloer.

De euro stond op 1,1447 dollar, tegen 1,1452 dollar in Europa. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,2 procent tot 54,10 dollar. Brent werd 0,5 procent duurder op 61,93 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Meta Platforms
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. 495,775
    +2,92% +14,045
  2. 0,00
    0,00% 0,00

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links