Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nikkei hoger na rentepauze Fed

Nikkei hoger na rentepauze Fed

TOKIO (AFN) - De Japanse effectenbeurs is donderdag met winst geëindigd. De positieve stemming volgde op het besluit om de rente ongewijzigd te laten van de Amerikaanse Federal Reserve, die ook aangaf geduldig te zijn met toekomstige renteverhogingen. Daarnaast werd uitgekeken naar de ontmoeting tussen president Donald Trump en de Chinese vicepremier Liu He in het kader van de handelsbesprekingen.

De hoofdindex in Tokio, de Nikkei 225, sloot 1,1 procent hoger op 20.773,49 punten. Op macro-economisch vlak bleek dat de industriële productie in Japan vorige maand iets minder sterk is afgenomen dan gevreesd.

Chiptester Advantest klom bijna 8 procent na een verhoging van de winstverwachting voor het boekjaar dat eindigt in maart. Technologiebedrijf TDK, dat ook met cijfers kwam, dikte 8,1 procent aan. Chipbedrijf Screen Holdings kelderde daarentegen meer dan 10 procent. Het bedrijf verlaagde zijn winstverwachting voor het lopende boekjaar. Ook keert het concern minder dividend uit.

Krimp

De Chinese beurzen gingen vooruit, ondanks een aanhoudende krimp van de bedrijvigheid van de industrie in het land in januari. Het industriecijfer was wel beter dan verwacht. De beurs in Shanghai noteerde tussentijds 0,5 procent in de plus en in Hongkong klom de Hang Seng-index 0,9 procent.

De Kospi in Seoul kreeg er 0,2 procent bij. Het Zuid-Koreaanse technologieconcern Samsung zakte 0,1 procent na de bekendmaking van definitieve cijfers, waaruit een flinke winstdaling in het vierde kwartaal naar voren komt. De All Ordinaries in Sydney eindigde 0,4 procent in de min door verliezen onder de bankaandelen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 13 feb Japanse beurs stoomt omhoog
  2. 25 okt Japanse beurs test belangrijk vangnet

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
TOKYO-Nikkei 225

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

TOKYO-Nikkei 225

37.628,48 08:20
-831,60 -2,16%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links