Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Unibail-Rodamco heeft de wind mee

AMSTERDAM (AFN) - Unibail-Rodamco heeft vorig jaar flink aan de weg getimmerd. Het vastgoedbedrijf wist de winst op te voeren geholpen door fors hogere huurinkomsten. Topman Christophe Cuvillier sprak van een ,,uitstekend jaar" voor het bedrijf.

De totale huuropbrengsten dikten op jaarbasis met 3,5 procent aan, tot krap 1,6 miljard euro. De huurinkomsten uit de winkelcentra, goed voor het leeuwendeel van de omzet, gingen met bijna 6 procent omhoog naar dik 1,3 miljard euro. De huuromzet uit kantoren daalde daarentegen met 8 procent, als gevolg van de verkoop van enkele panden.

Onder de streep bleef 1,2 miljard euro aan nettowinst over. Dat was bijna 8 procent meer dan een jaar eerder. De winst per aandeel kwam volgens het bedrijf dik 7 procent hoger uit, op 12,05 euro. Unibail verwacht dit jaar een winst per aandeel tussen de 12,75 euro en 12,90 euro in de boeken te zetten.

Middellange termijn

Op de middellange termijn verwacht Unibail de terugkerende winst per aandeel met 6 tot 8 procent op te voeren. Daarbij laat het vastgoedbedrijf de overname van Westfield en andere acquisities buiten beschouwing.

Unibail maakte eind vorig jaar bekend omgerekend bijna 21 miljard euro over te hebben voor zijn Australische branchegenoot Westfield. Door de overname ontstaat volgens de partijen 's werelds grootste ontwikkelaar en exploitant van winkelcentra op toplocaties in grote steden. Samen zijn ze goed voor ruim honderd winkelcentra. Unibail verwacht nog altijd de overname in het tweede kwartaal van dit jaar af te ronden.

Financieel topman Jaap Tonckens wees er in een toelichting op dat Parijs, Frankfurt en Amsterdam momenteel ,,attractiever'' zijn voor bedrijven om te investeren dan Londen. ,,Dat is niet omdat ze Londen niet leuk vinden, maar omdat er geen duidelijkheid is wat het immigratiebeleid gaat worden'', waarmee hij naar de brexit verwees. ,,Er is momenteel meer stabiliteit op het vasteland in Europa'', voegde Tonckens toe.

Lees over dit aandeel ook

  1. 08 feb Unibail-Rodamco-Westfield keert weer dividend uit
  2. 12 okt Unibail verkoopt groot Frans winkelcentrum 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 31 januari 2018 23:37
    Ik verwacht tot eind volgende week een mooie koers opbouw..de Technische analyse van Nico Bakker www.nicoprbakker.nl geeft met de swingteller op plus 1 een mooie rebound start aan.
    Morgen een witte candle is gewenst...en de aanstaande upstatus.
    Voor mij is Unibail, technisch een visueel pareltje
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD

76,800 23 apr
+0,020 +0,03%
Premium

Unibail-Rodamco-Westfield keert weer dividend uit

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links