Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Esperite biedt grootschalige DNA-analyse aan

AMSTERDAM (AFN) - Stamcelbedrijf Esperite gaat samenwerken met BGI Genomics bij in kaart brengen van DNA, het zogeheten whole genome sequencing. Het Chinese BGI brengt daarbij de technologie en de infrastructuur in. Esperite gaat de dienst via zijn netwerk van meer dan zesduizend artsen, ziekenhuizen en klinieken in Europa, Azië, het Midden-Oosten en Afrika aanbieden.

Patiënten die hun DNA door BGI in kaart laten brengen, kunnen vervolgens met technieken van Esperite een analyse laten uitvoeren. Dan kunnen ze bijvoorbeeld achter erfelijke aandoeningen komen. Esperite stelt de dienst nu voor een groot publiek toegankelijk te maken. Volgens topman Frédéric Amar kunnen patiënten hun DNA voor minder dan duizend euro in kaart laten brengen.

BGI financiert de toegang van Esperite tot zijn technologie. In ruil daarvoor krijgt het bedrijf een converteerbare obligatielening van Esperite met een waarde van 520.000 euro. De obligatielening heeft een looptijd van een jaar en een rentepercentage van 1 procent.

L1 Capital

Eerder op de dag meldde Esperite al dat de Australische investeerder L1 Capital weer 250.000 euro steekt in het bedrijf. Het gaat om een al eerder aangekondigde investering in een veertiende financieringstranche.

De financiering maakt deel uit van een eerder overeengekomen financieringsovereenkomst van maximaal 13 miljoen euro.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links