Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

EssilorLuxottica kampt met fraude in Thailand

CHARENTON-LE-PONT (AFN/BLOOMBERG) - Brillengigant EssilorLuxottica heeft een grote fraude ontdekt bij een eigen fabriek in Thailand. Het concern achter onder meer Ray-ban-zonnebrillen probeert 190 miljoen euro aan verloren middelen terug te vorderen. De werknemers die bij het incident betrokken zijn, zijn ontslagen.

De zwendel kan de zorgen bij analisten over de manier waarop het concern wordt geleid weer doen toenemen. Eerder dit jaar speelde er al een interne machtsstrijd bij EssilorLuxottica, dat vorig jaar ontstond uit de samenvoeging van het Italiaanse Luxottica en het Franse Essilor.

Dat was voor de activistische investeerder Third Point reden om aan te kloppen. Volgens het hedgefonds zou de brillencombinatie veel meer synergievoordelen uit hun fusie kunnen halen, als de top van het bedrijf de strijdbijl begraaft en vaart maakt met integratieprocessen en strategische keuzes.

De brillenreus is tevens de koper van de in Amsterdam genoteerde Pearle-moeder GrandVision. Het concern kondigde deze zomer aan een belang van 76,72 procent van de aandelen in GrandVision over te nemen van investeerder HAL. Die miljardendeal moet binnen één tot twee jaar rond zijn.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links