Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Pharming koopt commerciële rechten Ruconest terug

Gepubliceerd op 30 december 2019 07:25 | Views: 17.168 | Onderwerpen: biotechnologie

Pharming 29 sep

0,94 -0,03 (-2,86%)

LEIDEN (AFN) - Pharming neemt alle aan het Zweedse Orphan Biovitrum (Sobi) gelicentieerde markten voor zijn medicijn Ruconest terug. De biotechnoloog betaalt daarvoor 7,5 miljoen euro in twee tranches. De transactie draagt direct bij aan de winstgevendheid.

De licentie met Sobi wordt per 1 januari stopgezet in alle betreffende 36 landen, waaronder de resterende EU-markten. Ruconest was in deze regio sinds 2010 gelicentieerd voor in totaal 60 verschillende landen en werd in een aantal daarvan voor het eerst op de markt gebracht. De commerciële rechten van 24 van de 60 landen werden in voorgaande jaren aan Pharming teruggegeven.

In december 2016 kocht Pharming al de commerciële rechten in Noord-Amerika terug van licentiehouder Valeant Pharmaceuticals. Sindsdien wist Pharming de Amerikaanse omzet aanzienlijk te verhogen. Hoewel niet van dezelfde omvang als in de VS, mag een omzetgroei in de additionele 36 landen worden verwacht.

Pharming heeft nu de commerciële rechten op zijn product voor de behandeling van erfelijk angio-oedeem in alle landen, behalve een aantal in Latijns-Amerika en in Israël en Zuid-Korea.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Pharming 89% zegt kopen 37 stemmen

Gerelateerd

biotechnologie

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Pharming Group

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
8 Posts
| Omlaag ↓
  1. alias1 30 december 2019 12:30
    quote:

    Cesaro schreef op 30 december 2019 11:39:    Azijnpisser!


    Waarom "Azijnpisser" als lt belegger in Pharming raad ik u aan eerst de onderbouwde reactie eens goed door te lezen alvorens te roeptoeteren. Pharming is (nog) geen Galapagos en gelukkig ook geen Kiades Pharma! M.a.w zie alles in perspectief. Voor 2020 wens ik iedereen veel koerswinst met dit aandeel toe.
8 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare