Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurzen in alle rust naar jaarwisseling

Beurzen in alle rust naar jaarwisseling

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen stonden vrijdag in de ochtendhandel licht in de min. Beleggers kijken terug op een roerig en per saldo positief beursjaar 2016 en wachten rustig op het nieuwe jaar.

De AEX-index stond na rond 11.30 uur 0,3 procent in de min op 480,94 punten. De hoofdgraadmeter van het Damrak staat daarmee 9 procent boven de slotstand van vorig jaar. De MidKap zakte op de laatste handelsdag van het jaar ook 0,3 procent, naar 685,32 punten, en bleef daarmee bijna 2 procent onder de slotstand van 2015.

De AEX boekte zijn winst van dit jaar sinds 9 november, de dag na de Amerikaanse presidentverkiezingen. De AEX zakte na de bekendmaking van Trump als winnaar eerst nog onder het slotniveau van 2015, om vervolgens op dezelfde dag al een lange winstreeks in te zetten. Dat beeld was ook zichtbaar op de beurzen in Parijs en Frankfurt, die er dit jaar 4 en 6 procent bij kregen.

Londens record

Londen kende een nog veel beter beursjaar. De FTSE ging 14 procent omhoog in 2016 en bereikte daarbij deze week de hoogste stand uit zijn historie. Dat record werd gerealiseerd door de opmars sinds de keuze van de Britten om de EU te verlaten, en de bijbehorende stevige daling van het Britse pond.

De graadmeters in Londen, Frankfurt en Parijs zakten vrijdagochtend 0,3 tot 0,4 procent. In Londen en Frankfurt sluiten de beurzen aan het begin van de middag. In Amsterdam en Parijs wordt een volledige handelsdag afgewerkt, net als in New York. In Amsterdam, Frankfurt en Parijs wordt de handel maandag hervat. In Londen, New York en op de meeste plaatsen in Azië blijven de beurzen op 2 januari dicht.

Beperkt

De uitslagen bleven vrijdag overal bepekt. Digitaal beveiliger Gemalto voerde de AEX aan met plus van 1 procent. DSM, ABN AMRO, RELX en Vopak stonden onderaan met minnen van ongeveer 1 procent.

De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,3 procent naar 53,93 dollar. Brent werd ook 0,3 procent duurder, bij 56,99 dollar per vat. De euro werd voor 1,0560 dollar verhandeld, tegen 1,0480 dollar bij het slot van de Europese beurzen op donderdag.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 jan de vakman 30 december 2016 14:08
    Het lijkt er veel op dat de positieve beursklanten hun winsten aan het verzilveren zijn,aan zonnige kusten,of bij de wintersport,alleen de negatieve doemdenkers zitten schijnbaar nog voor hun beeldschermen.
    Na balanceren kom ik tot de slotconclusie dat het jáarnog niet helemaal tegenvalt,na een dramatisch eerste halfjaar,toen letterlijk alles tegen zat,zelfs met goede kwaliteits aandelen,heeft de 2e jaarhelft toch dermate plussen laten zien,dat ik toch nog op halve aex winst ben uitgekomen,zo'n 5%.
    Na arcelor was Dalm mijn béste aandeel,als je daar op het prijzenbord kijkt zie je exact hoe we ekonomisch draaien;koper+25%,ijzer+80%,lood en zink+40%,de laatste metalen zijn heel veel gebruikte bouwmetalen,onmískenbaar dat het goed gaat met de bouw,dat verklaart ook tegelijk de sterk gestegen ijzerprijs,wañt dat word ook heel veel in de bouw gebruikt.
    Toen ik aan dit stukje begon ging de beurs opeens leuk stijgen,zullen we dan toch nog een gezellig slot krijgen???
    Ik hoop dat de aexformule1 wagen het gaspedaal nog even indrukt tot TGV snelheid,oftenwel 300km/u,veel eindejaarsgeluk toegewenst!!!
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links