Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Maaltijdbezorger DoorDash wil bijna 3 miljard met beursgang

Gepubliceerd op 30 november 2020 20:20 | Views: 2.485

JUST EAT TAKEAWAY 12:02

88,34 -3,22 (-3,52%)

NEW YORK (AFN/RTR/BLOOMBERG) - De grote Amerikaanse maaltijdbezorger DoorDash wil met zijn beursgang op Wall Street tot wel 2,8 miljard dollar ophalen. De sprong naar de aandelenmarkt in New York moet binnenkort plaatsvinden.

DoorDash deed eerder deze maand een aanvraag voor een beursgang bij toezichthouder Securities and Exchange Commission (SEC). De totale waardering van het bedrijf zou moeten liggen rond de 32 miljard dollar. Bij een waarderingsronde in juni werd nog een waarde van 16 miljard dollar toegekend aan DoorDash. Het aandeel moet een notering krijgen onder het beurssymbool 'DASH'.

De beursgang van het in 2013 in San Francisco opgerichte DoorDash vindt plaats in een florerende Amerikaanse markt voor maaltijdbezorgers die profiteren van het vele thuisbezorgen door de coronacrisis. Dat stuwt nu de waardering van de onderneming. Tot de investeerders van DoorDash behoren onder meer het Japanse SoftBank en het staatsinvesteringsfonds van Singapore.

Het regent dit jaar dan ook overnamedeals op de markt voor maaltijdbezorging in de Verenigde Staten. Zo sloot Brits-Nederlandse Just Eat Takeaway, het moederbedrijf van thuisbezorgd.nl, eerder dit jaar een deal van 7,3 miljard dollar om Grubhub over te nemen, terwijl taxibedrijf Uber Technologies de maaltijdbezorger Postmates overneemt voor 2,7 miljard dollar. De Duitse bezorger van maaltijdboxen HelloFresh neemt zijn Amerikaanse branchegenoot Factor75 over, in een deal ter waarde van maximaal 277 miljoen dollar.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
JUST EAT TAKEAWAY 67% zegt kopen 3 stemmen

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
5 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare