Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Wall Street begint aan laatste sessie topmaand

Gepubliceerd op 30 november 2020 15:05 | Views: 1.397

NY-DJ-Industrial Avg nov '18

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York lijken de laatste sessie van topmaand november met verliezen te beginnen. Beleggers lijken een adempauze in te lassen na de opmars van de voorbije periode, aangewakkerd door de vaccinhoop. Beleggers krijgen deze week een keur aan macrocijfers voor de kiezen, waaronder het belangrijke banenrapport op vrijdag.

Farmaceut Moderna kondigde aan goedkeuring aan te vragen voor zijn vaccin in de Verenigde Staten en de Europese Unie. Dat doet het Amerikaanse bedrijf nadat de werkzaamheid ook na een uitgebreide analyse is gebleken. Het vaccin van Moderna is voor 94,1 procent effectief en er zijn nauwelijks ernstige bijwerkingen.

Verder gaat de aandacht uit naar de oliesector, nu landen van oliekartel OPEC en bondgenoten (OPEC+) praten over het al dan niet verlengen van de afspraken over productiebeperkingen. Vooruitlopend op die beslissing zakte de olieprijs maandag iets weg nadat eerder de hoogste stand in maanden werd bereikt. Oliebedrijven als Chevron, Occidental Petroleum en ConocoPhillips stonden in de zogeheten voorbeurshandel op verlies.

Kredietbeoordelaar S&P in schijnwerpers

Verder staat S&P Global in de schijnwerpers. Het bedrijf achter de kredietbeoordelaar S&P maakte bekend 44 miljard dollar te willen betalen voor marktonderzoeker IHS Markit. De deal wordt volledig in aandelen afgehandeld. Als de overname door toezichthouders wordt goedgekeurd worden twee van de grootste aanbieders van data op Wall Street samengevoegd.

Veder ijlt koopjesfestijn Black Friday naar verwachting na in de markten. De verkopen op de dag zelf bleven achter bij de verwachtingen. De vrees voor het virus maakte dat minder gemaskerde koopjesjagers zich op de winkelstraten waagden. Dit heeft mogelijk invloed op de koers van de aandelen van bedrijven als Macy's, Walmart en Best Buy.

Verder gaat de aandacht van beleggers uit naar de maandelijkse banenrapport later deze week. Dit nadat een recordaantal besmettingen in de VS zorgden voor een hapering van het herstel op de arbeidsmarkt. Ook zullen beleggers gespitst zijn op de publicatie van het Beige Book van de Federal Reserve, een rapport dat inzage geeft in de economische activiteit in de VS. Daarnaast wordt uitgekeken naar de toelichting van Fed-preses Jerome Powell in de Senaat.

De aandelenbeurzen in New York sloten de verkorte sessie op Black Friday met kleine winsten. De Dow-Jonesindex sloot 0,1 procent hoger op 29.910,37 punten. De brede S&P 500 won 0,2 procent tot 3638,35 punten en techgraadmeter Nasdaq pluste 0,9 procent tot 12.205,85 punten.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg 60% zegt kopen 5 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare