Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wiebes: kabinet blijft met Unilever in gesprek

DEN HAAG (AFN) - Het kabinet blijft de komende periode in gesprek met was- en levensmiddelenconcern Unilever. Daarbij blijft de inzet van minister Eric Wiebes van Economische Zaken om banen en activiteiten voor Nederland te behouden en waar mogelijk uit te breiden. Dat schrijft hij in een brief aan de Tweede Kamer.

Volgens Wiebes zijn er de laatste maanden constructieve gesprekken gevoerd over Unilevers Foods & Refreshment-divisie (F&R), waarvan Rotterdam de thuishaven blijft. In 2021 worden extra functies van Unilevers toeleveringsketen naar Rotterdam verplaatst. Ook staat volgens Wiebes nog steeds de toezegging dat wanneer de F&R-divisie een zelfstandig beursgenoteerd bedrijf wordt, het wordt gevestigd in Nederland met een Nederlandse beursnotering. Unilever heeft daarbij wel het voorbehoud gemaakt dat het vestigingsklimaat aantrekkelijk moet blijven voor hoofdkantoren.

Aandelen van was- en levensmiddelenconcern Unilever werden maandag voor het eerst verhandeld als volledig Brits bedrijf op de beurzen in Londen, Amsterdam en New York. Dit weekend werd de juridische verhuizing van het concern afgerond. Volgens Unilever-voorzitter Nils Andersen is maandag een "belangrijke dag" voor het bedrijf.

Andersen bedankte in een verklaring nog maar eens de aandeelhouders van Unilever die de juridische verhuizing mogelijk hebben gemaakt. Door de versimpeling van de structuur is Unilever naar eigen zeggen onder meer beter in staat om strategische wijzigingen in de portfolio door te voeren. Het bedrijf benadrukte nog maar eens dat er geen wijzigingen aangebracht zullen worden in de activiteiten en locaties. Ook is geen sprake van ingrepen in het personeelsbestand in zowel het Verenigd Koninkrijk als Nederland.

Lees over dit aandeel ook

  1. feb '21 Unilever richt aandacht op plantaardig voedsel en hygiëne 7
  2. jan '21 'Unilever zet aantal beautymerken in de etalage' 3

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
UNILEVER NAM. EO -,16

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. Bossche marktkoopman 30 november 2020 12:03
    quote:

    sebapao schreef op 30 november 2020 11:42:

    Kwestie van tijd voordat F&R wordt afgestoten en Unilever een grote overname gaat doen meer in de gezondheidstak.
    Alles wat Kwiebes aanraakt eindigt in een puinhoop ,Amsterdam ,Belasting ,aardgas Groningen ,toeslagen affaire man zou een topverkoper zijn in 2de hands auto,s.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

UNILEVER N.V.

50,380 nov '20
-0,620 -1,22%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links