Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Overname Altice lijkt uit te lopen op juridisch gevecht

Gepubliceerd op 30 november 2020 07:39 | Views: 3.182

ALTICE EUROPE N.V. 17:35

5,34 -0,01 (-0,11%)

AMSTERDAM (AFN) - De overname van kabel- en telecomconcern Altice Europe door grootaandeelhouder Patrick Drahi lijkt uit te lopen op een juridisch gevecht. Minderheidsaandeelhouders zijn het onder meer niet eens met het overnamebod. Een van hen, het Amerikaanse hedgefonds Lucerne Capital Management, heeft een brief gepubliceerd waarin het bestuur wordt aangespoord tot inkeer te komen en noemt de gang van zaken illegaal.

"Gegeven de opstelling van het bestuur tot nu toe is een gang naar de Ondernemingskamer onvermijdelijk", zegt Thijs Hovers, partner bij Lucerne Capital tegen Het Financieele Dagblad. Afgelopen week bracht het bestuur van Altice het definitieve bod van 2,5 miljard euro van Next Private, het investeringsvehikel van zakenman Patrick Drahi, naar buiten. Dat komt neer op 4,11 euro per aandeel. Beleggers zagen daarin de bevestiging dat het bestuur niet bereid is tegemoet te komen aan hun al eerdere geuite bezwaren.

Eerder deze maand publiceerde het Amerikaanse investeringsfonds Sessa Capital al een brief waarin het bestuur van Altice wordt verweten in te stemmen met een dubieuze transactie tegen een veel te lage prijs. Als voor de deadline van 21 januari voldoende aandeelhouders ingaan op Drahi's voorstel, verdwijnt Altice Europa van de beurs. Volgens de leiding van het bedrijf is de overname in het belang van Altice en de te voeren strategie.

Patrick Drahi, nu topman van Next Private, richtte Altice in 2002 op. Mede door overnames is Altice uitgegroeid tot een groot Europees bedrijf, vooral in Frankrijk. Het bedrijf kreeg in 2014 een notering aan het Damrak.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ALTICE EUROPE N.V. 60% zegt verkopen 15 stemmen

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 7 Makita 30 november 2020 08:05
  Die zag je aankomen. Ben ook benieuwd welke banken RvB en RvC een fairness opinion hebben geleverd. Daar gaat dus straks ook de stofkam doorheen publiekelijk. Is de governance van Altice in orde of zijn het een stelletje trekpoppen van de DGA? We gaan het zien, pak de nootjes er maar bij.
 2. DiCoFlow 30 november 2020 10:18
  quote:

  Makita schreef op 30 november 2020 08:05:


  Die zag je aankomen. Ben ook benieuwd welke banken RvB en RvC een fairness opinion hebben geleverd. Daar gaat dus straks ook de stofkam doorheen publiekelijk. Is de governance van Altice in orde of zijn het een stelletje trekpoppen van de DGA? We gaan het zien, pak de nootjes er maar bij.


  Wat een beschamende vertoning van Altice.

  Dit zal heel anders aflopen als zij zich hebben voorgesteld.

  Het is allemaal zo doorzichtig en klungelig in elkaar gestoken.
4 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare