Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Duitse werkloosheid stabiel op dieptepunt

NEURENBERG (AFN) - De werkloosheid in Duitsland is deze maand gestabiliseerd op het historische dieptepunt dat in oktober werd bereikt. Dat blijkt uit cijfers die het Duitse federale arbeidsbureau woensdag heeft gepubliceerd.

De werkloosheid in de grootste economie van Europa kwam in november voor de tweede achtereenvolgende maand uit op 6 procent van de beroepsbevolking. Daarvoor stond het peil maandenlang op 6,1 procent, wat ook al het laagste niveau was sinds de Duitse eenwording in 1990.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. down 30 november 2016 10:43
    De werkloosheid in Duitsland is wel gedaald maar de werknemers in veel gevallen verdienen amper een minimum loon.... Als je in Duitsland bent dat zie je nog veel bedelaars in de stad zitten die bedelen om geld Dat noem ik dan geen verbetering van de gewone man die wel een baan heeft maar die moet het dan doen met een gering loontje en er zijn er velen die een dubbele baan hebben om rond te kunnen komen Bovendien zijn er nog steeds miljoenen mensen werkloos daar in die heimat. Dus verkoop op deze website geen sprookjes dat het zo goed gaat daar want dat is alleen een pleister op de stinkende wonde en als je werkloos wordt en geen baan meer vind in een bepaalde tijd dan kun uiteindelijk in H 4 belanden om daar een minimum aan uitkering te ontvangen Dus dat is geen vooruitgang op een beter leven aldaar, Er zij wel veel vermogende in Duitsland maar de meeste zijn gewoon armer.............
  2. down 30 november 2016 13:34
    quote:

    willem1000 schreef op 30 november 2016 11:13:

    kid carson, volkomen gelijk, is al jaren zo. Een aantal duitsers is al jaren geleden huilend om te werken voor een onzeker maar beter loon naar de UK afgereisd. Nu ook daar waarschijnlijk in de problemen door pariteit.
    In de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw toen kwamen Engelsen Nederlanders Belgen en veel ander pluimage naar Duitsland om te werken De lonen waren toen gigantisch hoog mede door de sterke mark die ze toen nog hadden. Voorbeelden daarvan waren een bouwvakker verdiende daar twee maal meer dan bijvoorbeeld in Nederland dus in plaats van 250 gulden in de week verdienden zij daar in Duitsland 600 mark in de week en er was werk in overvloed,,,, de Duitser die ging het ook zeer goed... Totdat veel productie werk werd verlegd naar bijvoorbeeld de Balkan en China en toen de hereniging een feit werd toen werd de Duitser plotseling echt armer, en de werkloosheid liep verder flink op. Door deze situatie werd de arbeider die nog werk vond stukken goedkoper vooral na de invoering van de euro,,, en buitenlandse arbeidskrachten werden overbodig....Vandaag de dag is er een opleving te bespeuren in Duitsland en er worden weer arbeidskrachten aangeworven uit het buitenland...
    Niet omdat er meer werk is maar omdat de buitenlanders in hun eigen land ook goedkoper aan de bak moeten gaan en werken veel op contracten. Dus vandaar de Duitser die nu ook moet werken voor minder waardoor productie werk goedkoop blijft in Duitsland.. Dus de rijken daar worden nog rijker en de Duitser,,, jan met de pet,,, die moet harder ervoor gaan wil deze niet bij H4 belanden.!!
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links