Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Besi haalt 125 miljoen euro op met obligaties

DUIVEN (AFN) - BE Semiconductor Industries (Besi) haalt 125 miljoen euro op met de uitgifte van converteerbare obligaties. Dat liet de toeleverancier aan de chipindustrie woensdag weten.

De opbrengsten van de uitgifte worden gebruikt voor de ontwikkeling van nieuwe geavanceerde technologieën en voor het verder uitbreiden van de Aziatische activiteiten van het bedrijf.

De obligatie heeft een looptijd tot 2023 en de jaarlijkse couponrente bedraagt 2,5 procent. De initiële conversieprijs is 43,51 euro, waarmee een premium van 40 procent wordt geboden op de slotkoers van Besi dinsdagavond.

Lees over dit aandeel ook

  1. 10 apr Saxo ziet beleggersvertrouwen dalen
  2. 22 feb Toonaangevende positie Besi betekent hoge waardering

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BESI

Gerelateerd

Reacties

11 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 30 november 2016 10:51
    Eens met JacobusJW. BEN stierig doet zijn naam geen eer aan, zou eigenlijk BEN berig mogen heten. BESI is een prachtaandeel. Ben in de zomer van 2013 begonnen met kopen rond de 8 (jawel 8!) euro (500 stuks). Tussendoor af en toe wat afgeroomd, soms wat bijgekocht weer. Heb de inleg er inmiddels al bijna 2x uit en nu nog een positie van 320 stuks. Met afstand het best presterende aandeel in de portefeuille. Was nog beter geweest als ik in de tussentijd niets had gedaan (Buffett: we make more when we snore!) maar ja het is natuurlijk zo cyclisch als de pest die semiconductor business dus af en toe een beetje winst nemen kan geen kwaad. Dat hij vandaag een procentje of 5 in de min staat boeit niet. Is nog steeds koopwaardig, maar uiteraard geen koopje meer. Dat ze extra geld ophalen om te investeren is een positief signaal. En bang voor verwatering van belangen van aandeelhouders hoeven we voorlopig niet te zijn.
  2. forum rang 5 theo1 30 november 2016 11:51
    quote:

    BEN stierig schreef op 30 november 2016 10:59:

    Gaat er niet om of BESI wel of geen mooi aandeel of bedrijf is.

    Gaat er om dat aankondiging convertibel geen goed nieuws is voor het aandeel.
    Zie stukje van Inberg. De koers staat technisch onder druk omdat de profi's de convertibles gaan hedgen door het aandeel te shorten. Dat zie je in de koers omdat de free float vrij beperkt is. Niks bijzonders dus. Voor beleggers die verder kijken dan een paar weken is dit fenomeen alleen maar gunstig, omdat het een beter instapmoment creëert.
  3. particuliere belegger 30 november 2016 19:17
    Indien Converteerbare deel van de lening wordt komen er aandelen bij ( tegen 43 euro). Tja beetje verwatering van kapitaal, maar verwatering komt overeen met het huidige inkoop programna van eigen aandelen (tegen veel lagere waarde) en per saldo dus niet zoveel met totale aantal aandelen gewijzigd, alleen wel groot cash voordeel voor besi. Dus zou zeggen goede actie!!
  4. [verwijderd] 1 december 2016 08:57
    quote:

    theo1 schreef op 30 november 2016 11:51:

    [...]

    Zie stukje van Inberg. De koers staat technisch onder druk omdat de profi's de convertibles gaan hedgen door het aandeel te shorten. Dat zie je in de koers omdat de free float vrij beperkt is. Niks bijzonders dus. Voor beleggers die verder kijken dan een paar weken is dit fenomeen alleen maar gunstig, omdat het een beter instapmoment creëert.
    Nu Besi zelf weer 1 miljoen aandelen gestaffeld aan het inkopen is laten de shorters het wel (weer) uit hun hoofd.;-)
11 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

BE Semiconductor Industries

133,550 23 apr
+1,900 +1,44%
Premium

Toonaangevende positie Besi betekent hoge waardering

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links