Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Slechtste maand op oliemarkt sinds maart door opleving corona

Gepubliceerd op 30 oktober 2020 21:49 | Views: 4.370

Royal Dutch Shell A 04 dec

15,78 +0,53 (+3,45%)

WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - Cruisemaatschappijen mogen weer gaan varen in Amerikaanse wateren, mits wordt voldaan aan een reeks veiligheidsmaatregelen om verspreiding van het coronavirus op schepen te voorkomen. De Amerikaanse gezondheidsdienst CDC zei dat een ban op cruises niet wordt verlengd.

Dat verbod gold sinds medio maart. Overigens zou de gezondheidsdienst vorige maand nog hebben aanbevolen het verbod op cruises te verlengen tot februari, maar volgens bronnen stak de Amerikaanse vicepresident Mike Pence daar een stokje voor. Pence is hoofd van het bestrijdingsteam van het Witte Huis tegen het coronavirus.

Het gaat om maatregelen rond bijvoorbeeld quarantaine en isolatie, voldoende afstand houden van passagiers en bemanningsleden en testcapaciteit die cruisebedrijven moeten hebben voor het coronavirus. Het zal dan ook waarschijnlijk nog wel enige tijd gaan duren voordat cruisereizen weer hervat gaan worden in de VS. Op veel schepen zijn virusuitbraken geweest.

Op Wall Street zaten grote cruisebedrijven in de lift door het nieuws. Zo wonnen Royal Caribbean Cruises, Norwegian Cruise Line Holdings en Carnival tot meer dan 7 procent. Zij hebben miljarden verloren omdat door de pandemie schepen wereldwijd voor anker moesten gaan liggen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Royal Dutch Shell A 81% zegt kopen 26 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare