Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurs Amsterdam sluit met kleine min

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is vrijdag op de laatste handelsdag van oktober licht lager gesloten. Elders in Europa was een wisselend beeld te zien. De economische impact van de tweede coronagolf in Europa en de aanstaande Amerikaanse presidentsverkiezingen zorgden voor enige terughoudendheid op de markten. Op het Damrak stond Air France-KLM in de schijnwerpers, nadat de Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie een miljardenverlies bekendmaakte.

De AEX-index op Beursplein 5 eindigde 0,1 procent lager op 533,88 punten. De MidKap steeg 0,7 procent tot 776,36 punten. Frankfurt daalde 0,5 procent en Londen ging licht omlaag. Parijs won 0,6 procent.

Air France-KLM wist in de MidKap een eerder verlies om te buigen in een plus van 1 procent. De luchtvaartcombinatie leed een kwartaalverlies van 1,7 miljard euro door de gevolgen van de coronacrisis. In het vierde kwartaal zal het bedrijfsresultaat volgens Air France-KLM "substantieel" lager uitvallen dan in het derde kwartaal, door de extra coronamaatregelen in veel landen. Daarnaast heeft KLM de vakbonden voor crisisoverleg bijeengeroepen om zich te verzekeren van noodsteun van de Nederlandse overheid. Zaterdag komt een verklaring van KLM hierover.

GrandVision

GrandVision noteerde bij de middelgrote bedrijven een plus van 3,3 procent. De eigenaar van optiekketens als Pearle en EyeWish wist afgelopen kwartaal stevig te herstellen van de coronadip in de eerste zes maanden. De sterke resultaten verhogen volgens analisten de kans dat de overname van GrandVision door brillenconcern EssilorLuxottica door zal gaan.

In de AEX ging Prosus ruim 3 procent omhoog. De techinvesteerder gaat voor 5 miljard dollar eigen aandelen en aandelen in moederbedrijf Naspers inkopen. Olie- en gasconcern Shell klom 3,9 procent na een adviesverhoging door Barclays. Wolters Kluwer verloor 0,3 procent. De informatieleverancier zag de omzet en winst stijgen in de eerste negen maanden van het jaar, maar blijft voorzichtig over het slotkwartaal.

Apple

De Europese toeleveranciers van Apple stonden onder druk na tegenvallende iPhoneverkopen. In Amsterdam zakte ASMI 1,7 procent. De chipmakers Dialog Semiconductor en STMicroelectronics daalden tot 1,3 procent.

De euro stond op 1,1651 dollar, tegen 1,1663 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 1,3 procent goedkoper op 35,48 dollar, Brentolie kostte 0,4 procent meer op 37,71 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 17:57 AEX lager gesloten na tegenvallers uit VS
  2. 10:59 Adyen drukt op AEX 1

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links