Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Facebook en Apple verliezen bij opening Wall Street

Gepubliceerd op 30 oktober 2020 14:49 | Views: 2.287

Apple 27 nov

116,59 +0,56 (+0,48%)

Facebook 27 nov

277,81 +2,22 (+0,81%)

NY-DJ-Industrial Avg nov '18

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn vrijdag met verliezen aan de handel begonnen. Grote techreuzen als Facebook, Apple en Amazon wisten met hun kwartaalberichten niet te overtuigen, waardoor miljarden aan beurswaarde in rook opgingen. Tegelijkertijd drukten zorgen over het oplopende aantal coronabesmettingen in de Verenigde Staten en Europa op het sentiment.

De Dow-Jonesindex stond kort na de openingsbel 0,4 procent lager op 26.563 punten. De brede S&P 500 zakte 0,5 procent tot 3293 punten terwijl technologiegraadmeter Nasdaq 1 procent verloor tot 11.067 punten.

Facebook ging in de eerste handelsminuten bijna 3 procent omlaag. Het socialemediabedrijf heeft in het derde kwartaal ruim een vijfde meer inkomsten uit advertenties gehaald, ondanks de boycot die veel grote bedrijven deze zomer tegen Facebook afkondigden. Over de nabije toekomst was het techconcern, dat ook Instagram en WhatsApp bezit, evenwel pessimistischer. De dreiging van strengere regelgeving voor socialemediabedrijven zorgt voor onzekerheid.

Apple

Ook Apple (min 4 procent) kreeg de handen van beleggers niet op elkaar. De techreus Apple heeft de afgelopen periode wel meer Mac-computers verkocht dan ooit. De omzet van de iPhone-tak viel echter tegen. Dat komt omdat klanten wat langer moesten wachten op de komst van de vertraagde iPhone 12.

Amazon wist zijn hoge groeitempo in het derde kwartaal vol te houden. Dat lijkt positief, maar beleggers maken zich zorgen over de vooruitzichten van de webwinkelreus voor de feestdagenperiode. Die waren minder optimistisch dan alom werd verwacht en het aandeel zakte een kleine 3 procent. Beleggers beloonden Google-moeder Alphabet wel, met een koerssprong van bijna 7 procent. Het concern heeft de afgelopen periode geprofiteerd van toegenomen reclame-inkomsten op de zoekmachine en YouTube.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg 67% zegt verkopen 3 stemmen
Facebook 75% zegt verkopen 4 stemmen
Apple 60% zegt verkopen 5 stemmen

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare