Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Facebook en Apple verliezen bij opening Wall Street

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn vrijdag met verliezen aan de handel begonnen. Grote techreuzen als Facebook, Apple en Amazon wisten met hun kwartaalberichten niet te overtuigen, waardoor miljarden aan beurswaarde in rook opgingen. Tegelijkertijd drukten zorgen over het oplopende aantal coronabesmettingen in de Verenigde Staten en Europa op het sentiment.

De Dow-Jonesindex stond kort na de openingsbel 0,4 procent lager op 26.563 punten. De brede S&P 500 zakte 0,5 procent tot 3293 punten terwijl technologiegraadmeter Nasdaq 1 procent verloor tot 11.067 punten.

Facebook ging in de eerste handelsminuten bijna 3 procent omlaag. Het socialemediabedrijf heeft in het derde kwartaal ruim een vijfde meer inkomsten uit advertenties gehaald, ondanks de boycot die veel grote bedrijven deze zomer tegen Facebook afkondigden. Over de nabije toekomst was het techconcern, dat ook Instagram en WhatsApp bezit, evenwel pessimistischer. De dreiging van strengere regelgeving voor socialemediabedrijven zorgt voor onzekerheid.

Apple

Ook Apple (min 4 procent) kreeg de handen van beleggers niet op elkaar. De techreus Apple heeft de afgelopen periode wel meer Mac-computers verkocht dan ooit. De omzet van de iPhone-tak viel echter tegen. Dat komt omdat klanten wat langer moesten wachten op de komst van de vertraagde iPhone 12.

Amazon wist zijn hoge groeitempo in het derde kwartaal vol te houden. Dat lijkt positief, maar beleggers maken zich zorgen over de vooruitzichten van de webwinkelreus voor de feestdagenperiode. Die waren minder optimistisch dan alom werd verwacht en het aandeel zakte een kleine 3 procent. Beleggers beloonden Google-moeder Alphabet wel, met een koerssprong van bijna 7 procent. Het concern heeft de afgelopen periode geprofiteerd van toegenomen reclame-inkomsten op de zoekmachine en YouTube.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Apple
Meta Platforms
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. Apple 24 apr
    169,020
    +1,27% +2,120
  2. 493,500
    -0,52% -2,600
  3. 0,00
    0,00% 0,00

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links