Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Wolters Kluwer blijft veilige haven'

Gepubliceerd op 30 oktober 2020 11:59 | Views: 1.411

Wolters Kluwer 25 nov

69,70 -0,18 (-0,26%)

AMSTERDAM (AFN) - Informatieleverancier Wolters Kluwer blijft binnen de Benelux een veilige haven voor beleggers. Tot die conclusie komen analisten van KBC Securities in een reactie op het kwartaalbericht van het bedrijf.

Wolters Kluwer voerde de omzet in het de eerste negen maanden met 3 procent op, ondanks de impact van de coronacrisis op de verkoop van gedrukte media en niet-terugkerende omzetstromen. De operationele winst steeg met 17 procent, mede dankzij fikse kostenbesparingen die door reisbeperkingen mogelijk waren.

Volgens KBC toonde Wolters Kluwer veerkracht te midden van de coronapandemie. Het bedrijf biedt klanten waardevolle producten en kan zijn kostenstructuur gemakkelijk aanpassen aan de commerciële prestaties.

Transactionele omzet

Marktvorsers van de Belgische bank verwachten wel dat de zogeheten transactionele omzet, oftewel eenmalige inkomsten bij de verkoop van een product of dienst, in het vierde kwartaal en eerste jaarhelft van 2021 onder druk blijven staan. Ook print zal steeds minder opleveren.

Op de langere termijn zou de recessie die uit de pandemie voortvloeit ook de verkoop van nieuwe abonnementen door Wolters Kluwer onder druk kunnen zetten. Volgens KBC is dit al ingeprijsd in de huidige beurskoers. KBC blijft bij zijn hold-advies en koersdoel van 72 euro. Het aandeel stond vrijdag omstreeks 11.30 uur 0,7 procent lager op 69,32 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Wolters Kluwer 75% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare