Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Jaarverslagen beursgenoteerde bedrijven weer transparanter'

LEIDEN (AFN) - Beursgenoteerde bedrijven hebben het afgelopen jaar in hun jaarverslagen weer wat transparanter gecommuniceerd. Dat constateren onderzoekers van de Hogeschool Leiden.

Sinds 1994 doen ze jaarlijks onderzoek naar hoe beursgenoteerde ondernemingen in Nederland communiceren over hun strategie. "De essentie blijft dat de meeste bedrijven veel vertellen maar weinig zeggen", aldus de onderzoekers. De jaarlijkse metingen laten zien dat de ondernemingen transparanter worden als de beurskoersen stijgen.

Volgens het rapport hadden de 75 grootste beursgenoteerde bedrijven gemiddeld 207 pagina’s nodig per jaarverslag in 2019. Dat is een record en drie pagina's meer dan een jaar eerder.

Voldoende

Gemiddeld gaven de onderzoekers de 75 bedrijven dit jaar een 4,2. Dat is 7 procent hoger dan in 2019 en 35 procent transparanter dan in 2016.

Sinds de start van het jaarverslagenonderzoek in 1994 halen maar weinig bedrijven een voldoende rapportcijfer volgens de criteria die door Hogeschool Leiden zijn vastgesteld. Dit keer waren 16 ondernemingen goed voor een 5,5 of hoger. Chipmachinefabrikant ASML was met 7,3 de winnaar. Ook verzekeraar ASR (7,1) en advies- en ingenieursbureau Arcadis (7,0) scoorden goed. Hekkensluiter is vastgoedfonds WDP met een 0,9.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links