Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Wolters Kluwer waagt zich nog niet aan prognose voor 2020

Gepubliceerd op 30 oktober 2020 08:46 | Views: 1.233

Wolters Kluwer 27 nov

69,76 -0,16 (-0,23%)

ALPHEN A/D RIJN (AFN) - Informatie- en dataleverancier Wolters Kluwer geeft nog geen verwachtingen af voor de financiële prestaties dit jaar. Vanwege de onzekerheden rond de coronacrisis trok het bedrijf zijn prognoses eerder dit jaar in. Na het derde kwartaal doet Wolters nog altijd geen nieuwe voorspellingen.

Topvrouw Nancy McKinstry wijst erop dat met name voor de printtitels van Wolters Kluwer het door de crisis moeilijke maanden zijn geweest. Ook eenmalige formats staan door de crisis onder druk. Daartegenover staat groei bij de digitale diensten en abonnementen. Die laatste groep zorgt volgens McKinstry voor strategisch belangrijke inkomsten.

Wolters wist in de eerste negen maanden de omzet met 3 procent op te voeren. Bij de divisie Digital & Services, goed voor 92 procent van de totale omzet, was sprake van een groei van 5 procent. Printopbrengsten daalden met 15 procent.

Kostenbesparingen

De operationele winst steeg in de meetperiode met 17 procent, geholpen door kostenbesparingen, waaronder verminderde reiskosten en andere tijdelijke aanpassingen. Verder kocht Wolters Kluwer al voor 275 miljoen euro aan eigen aandelen in.

Wolters Kluwer blijft vanwege de marktomstandigheden voorzichtig over het slotkwartaal van 2020. Zeker als je die periode straks moet afzetten tegen het sterke slot van 2019. Vooral de verkoop van nieuwe abonnementen is in de huidige tijd lastig, aldus het bedrijf. Verder spelen wisselkoerseffecten het bedrijf parten. Daarnaast verwacht het concern dit jaar tussen de 40 miljoen en 50 miljoen euro aan herstructureringskosten te maken.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Wolters Kluwer 50% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare