Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Waarde ASMI omhoog na schikking Kokusai'

Gepubliceerd op 30 oktober 2019 10:00 | Views: 2.995

ASMI 21 okt

133,25 -1,00 (-0,74%)

AMSTERDAM (AFN) - De nieuwe schikking die ASM International (ASMI) heeft getroffen met Kokusai Electric verhoogt de waarde van die eerste partij. De Nederlandse toeleverancier voor de chipindustrie verlaagt ook zijn kosten met de overeenkomst. Dat concluderen analisten van KBC Securities.

ASMI krijgt volgens de schikking 56 miljoen euro van zijn Japanse branchegenoot, waarmee een geschil over een licentieovereenkomst wordt afgekocht. De twee bedrijven schikten eerder dit jaar voor 103 miljoen euro al hun conflicten over inbreuk op patentrechten.

Marktvorsers van de Belgische bank kwamen ook met hun eigen vooruitblik op de kwartaalcijfers van ASMI, dat nabeurs de boeken opent. KBC gaat ervan uit dat de omzet over het derde kwartaal op circa 264 miljoen euro uitkomt. De aangepaste operationele winst, waarin schikkingen niet zijn meegerekend, ramen ze op 51 miljoen euro. Nieuwe orders zullen een waarde hebben van rond de 260 miljoen euro, aldus KBC.

De bank hanteert een hold-advies bij een koersdoel van 90 euro. Het aandeel ASMI stond woensdag omstreeks 09.40 uur 0,8 procent lager op 92,50 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ASMI 100% zegt kopen 6 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare