Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

BBVA pareert tegenwind Turkije en Argentinië

Gepubliceerd op 30 okt 2018 om 08:49 | Views: 1.298 | Onderwerpen: Turkije

Banco Bilb.Viz.-Arg. 13 sep

4,87 +0,14 (+2,89%)

BILBAO (AFN/BLOOMBERG) - De Spaanse bank BBVA maakt dit jaar fors winst dan vorig jaar. Onder meer de Mexicaanse tak van het financiële concern draait de laatst tijd erg goed. Daarmee lukt het Banco Bilbao Vizcaya Argentaria, zoals BBVA voluit heet, om de lastige situatie in Turkije en Argentinië te compenseren.

In de eerste drie kwartalen ging de nettowinst met meer dan een kwart omhoog ten opzichte van een jaar eerder, naar 4,3 miljard euro. In het resultaat is tevens een boekwinst verwerkt van 633 miljoen euro op de verkoop van activiteiten in Chili. Ook hoefde de bank minder geld opzij te zetten voor slechte leningen. De totale baten kwamen wel bijna 7 procent lager uit, op 17,6 miljard euro.

Volgens topman Carlos Torres Villa profiteert BBVA onder meer van zijn brede geografische spreiding. De bank is in veel landen in de wereld actief. Naast landen als Spanje, Portugal en Turkije zit BBVA voornamelijk in veel Spaanstalige Amerikaanse landen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Banco Bilb.Viz.-Arg.

Gerelateerd

Turkije

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Banco Bilbao Vizcaya Argentaria

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord