Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Winst BP meer dan verdubbeld

Gepubliceerd op 30 oktober 2018 08:41 | Views: 2.425

Royal Dutch Shell A 17:37

14,41 +0,28 (+1,98%)

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De Britse olie- en gasreus BP heeft zijn winst in het derde kwartaal meer dan verdubbeld. Het bedrijf zelf spreekt van het beste kwartaalresultaat in de voorbije vijf jaar, mede geholpen door betere prestaties bij zijn divisie die verantwoordelijk is voor het oppompen van olie.

De aangepaste winst kwam uit op ruim 3,8 miljard dollar, tegen krap 1,9 miljard dollar een jaar eerder. Het resultaat viel ook fors hoger uit dan de 3,2 miljard dollar waar kenners in doorsnee op rekenden. De hoger olie- en gasprijzen speelden BP eveneens duidelijk in de kaart.

BP meldde verder dat de overname van schalie-activiteiten van BHP Billiton woensdag zal worden afgerond. BP maakte eerder bekend 10,5 miljard dollar te betalen voor de activiteiten. Door de sterke kasstroom ziet BP zich niet meer genoodzaakt aandelen uit te geven om de overname mede van te betalen. Dit doet BP nu uit eigen zak.

De verkoop van onderdelen die BP als onderdeel van de BHP-deal aankondigde brengen tussen de 5 miljard en 6 miljard dollar op. Dit geld gebruiken de Britten om schulden terug te brengen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Royal Dutch Shell A 100% zegt kopen 5 stemmen

Gerelateerd

Royal Dutch Shell A

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare