Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Fors betere resultaten voor Corbion

Gepubliceerd op 30 oktober 2015 07:18 | Views: 4.320

Corbion 27 nov

42,70 +1,20 (+2,89%)

AMSTERDAM (AFN) - Corbion heeft in het derde kwartaal fors betere resultaten geboekt dan een jaar eerder. Zowel de winst als de omzet van de producent van chemicaliën en voedingsingrediënten viel hoger uit.

Corbion rapporteert over het derde kwartaal een omzet van 235,6 miljoen euro, een stijging van 18,6 procent vergeleken met het derde kwartaal een jaar eerder. De sterke groei kwam mede door positieve wisselkoerseffecten, op eigen kracht werd een plus van 4,6 procent geboekt. Het bedrijfsresultaat (ebitda) kwam uit op 39,8 miljoen euro. Dat was ruim 44 procent meer dan een jaar eerder. Met name de divisie Food liet een sterke groei zien, terwijl Biochemicals een lichte daling liet zien.

Topman Tjerk de Ruiter sprak in een toelichting van een sterk kwartaal. Hij schrijft de resultaten toe aan verbeteringen van de productmix, valuta’s en het programma ter verbetering van de productiviteit.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Corbion 100% zegt kopen 3 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare