Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

GardaWorld wendt zich met bod tot aandeelhouders beveiliger G4S

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Het Canadese GardaWorld zet zijn bod op het Britse beveiligingsbedrijf G4S als vijandig bod door en legt het direct bij de aandeelhouders van de Britten neer. Het management van G4S had het bod van net geen 3 miljard pond (3,3 miljard euro) afgewezen omdat het veel te laag zou zijn.

GardaWorld, dat de laatste jaren al vaker bij G4S aanklopte, mikt nu op gesprekken met de aandeelhouders om hen te overtuigen van hun bod. De Canadezen menen dat het bestuur van hun overnameprooi "arrogant heeft gehandeld" door het bod naar de prullenbak te verwijzen.

"G4S is een bedrijf dat in diepe problemen zit en heeft behoefte aan een eigenaar die de sector begrijpt en een uitgebreid plan heeft om het bedrijf erbovenop te helpen", zegt topman Stéphan Crétier van GardaWorld. "Aandeelhouders kunnen geen vertrouwen halen uit de beloftes van een bestuur dat er al zeven jaar zit en niets heeft geleverd."

G4S is actief in tientallen landen en heeft honderdduizenden medewerkers. Het concern wordt al een aantal jaren geplaagd door een reeks schandalen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links