Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Opnieuw daling industriële prijzen

DEN HAAG (AFN) - De afzetprijzen van de Nederlandse industrie waren in augustus gemiddeld 4,3 procent lager dan in dezelfde maand vorig jaar. Die lagere prijzen hangen voor een groot deel samen met de gedaalde prijzen voor ruwe aardolie, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In juli waren producten in de industrie nog 4,9 procent goedkoper dan een jaar eerder.

De olieprijzen liggen sinds het uitbreken van het coronavirus veel lager dan voorheen. Door reisbeperkingen en thuiswerken is er bijvoorbeeld minder brandstof nodig, wat de waarde van aardolie drukt. In augustus zakte een vat Brentolie met 29 procent op jaarbasis, in juli ging het om een afname in de prijs van ruim 34 procent.

In de chemische industrie waren de afzetprijzen in augustus 11,7 procent lager dan in dezelfde maand een jaar eerder. In juli was de daling 13,1 procent. Volgens het CBS waren in iets meer dan de helft van alle bedrijfsklassen van de industrie de afzetprijzen juist hoger dan in augustus 2019.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. geobeo 30 september 2020 10:57
    Blijft bijzonder dat thuiswerken nu ineens toch wel prima mogelijk blijkt.

    Geen file problemen meer, minder vervuiling, minder reiskosten, iedereen (zonder kinderen) elke dag een paar uur extra tijd voor zichzelf, minder vaste kosten voor werkgevers, mooiere bureaus met betere stoelen voor werknemers (want lekker zelf inrichten zoals je wilt thuis) enz.

    Had dat niet een jaar of 10 eerder gekund?
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links