Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

KPN trekt nominatie Leroy als topvrouw in

KPN trekt nominatie Leroy als topvrouw in

DEN HAAG (AFN) - KPN ziet af van de benoeming van Dominique Leroy als bestuursvoorzitter. Volgens het telecombedrijf is de duur van de procedures in België, waar justitie een onderzoek tegen haar is gestart vanwege een omstreden aandelenverkoop, "onduidelijk en onvoorspelbaar".

Leroy ligt in België onder vuur vanwege de aandelentransactie. Ze was tot voor kort hoofdverantwoordelijke bij branchegenoot Proximus in België en gaf op 25 juli de opdracht om haar aandelenpakket van Proximus ter waarde van 285.000 euro te verkopen per 1 augustus. Ze zou mogelijk voor die tijd al hebben geweten van haar vertrek. De Belgische financiële waakhond FSMA en het Openbaar Ministerie doen onderzoek naar die transactie omdat er sprake zou kunnen zijn van handel met voorkennis.

Volgens de raad van commissarissen van KPN is de onzekerheid die is ontstaan niet in het belang van de onderneming. President-commissaris Duco Sickinghe van KPN spreekt van een moeilijke beslissing, wijzend ook op de staat van dienst van de Belgische. De toezichthoudende raad verwacht op korte termijn een nadere mededeling te kunnen doen over de ontstane situatie. Vooralsnog blijft operationeel directeur Joost Farwerck de rol van topman waarnemen.

Ibarra

Leroy had bij KPN Maximo Ibarra op moeten volgen, waarmee bij KPN voor de tweede keer een buitenlander aan het roer zou zijn gekomen. Eind oktober zou het telecombedrijf beleggers bijpraten over de voorgenomen benoeming. Deze bijeenkomst gaat niet door.

KPN meldde desgevraagd dat Leroy alleen hoeft te worden gecompenseerd voor bepaalde uitgaven en de tijd die ze stak in KPN sinds haar voordracht. Over de hoogte van die compensatie doet het telecombedrijf geen mededelingen.

Leroy is overigens ook niet meer welkom bij Proximus, waar ze reeds is vertrokken. Proximus laat weten dat door het besluit van KPN "niets wijzigt" aan de zoektocht die in gang is gezet voor een opvolger van Leroy.

Lees over dit aandeel ook

  1. 22 apr Beursblik: hogere resultaten KPN verwacht
  2. 31 jan KPN mist een vleugje ambitie

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
KPN

Gerelateerd

Reacties

24 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Charlemagne 30 september 2019 08:23
    Jammer dat de RvC niet eerst even wat details checked voordat ze iemand benoemen: standaard is altijd de vraag : heeft u nog aandelen in een of beide bedrijven en/of wat doet u daarmee? Standaard is ook: is er nog iets wat wij dienen te weten?
    Erg amateuristisch, maar ja, commissarissen, misschien moeten ze we allemaal vrouw zijn....
  2. Terechter 30 september 2019 08:32
    Weer een voorbeeld van domme commissarissen. Zonder goede voorbereiding iemand een verdubbeling van het salaris aanbieden komt niet erg slim over. Het trieste is dat dit beleid al jaren aan de gang is. Het wordt de hoogste tijd eens een bekwaam iemand aan te stellen die wel waarde kan toevoegen aan het bedrijf.
  3. forum rang 9 objectief 30 september 2019 08:52
    quote:

    Mijn Vriend schreef op 30 september 2019 08:49:

    De RvC of de headhunter? De eindverantwoording zal bij de RvC liggen, maar een aantal van die gasten hebben zoveel commissariaten, dat ze niet verder komen dan netwerken.
    Ja, hoe meer hoe beter voor een bedrijf; want zo kom je nog e.e.a. te weten.
  4. 0,0 30 september 2019 09:01
    www.tijd.be/ondernemen/telecom/gerech...

    5962€ winst, en dan zodanig aangepakt worden? Handel met voorkennis voor dat bedrag, en net een moddervette nieuwe aanstelling op zak?

    Ik denk dat de belgische justitie over een tijdje een procedure aan de broek krijgt van mevrouw Leroy na het mislopen van haar job bij KPN.
  5. forum rang 7 rene l 30 september 2019 09:24
    quote:

    Jopie1962 schreef op 30 september 2019 08:54:

    [...]

    Ik ben een geschikte 2e keus !!

    Dan moet je je eerst wel verkleden als vrouw.

    Volgens mij heeft ze nog niet eens zoveel verkeerd gedaan, waarschijnlijk heeft ze impulsief gehandeld en wilde ze zo snel mogelijk schoon schip maken en heeft ze consequenties lichtelijk overschat.

    De aandelen waren tenslotte haar eigendom, gewoon verkregen uit opties die haar toegekend waren bij de aanstelling.

    Het gaat relatief om kleine aantallen, de verkoop heeft ook niet marktverstorend gewerkt, en ze heeft er ook niet de hoofdprijs voor gekregen.

    Mij leek het wel een geschikte vrouw, weinig capsones, haar werk altijd naar behoren gedaan, geen jobhopper, en ook de intentie om er bij KPN wat van te maken.

    Ik ben benieuwd met wie ze straks op de proppen komen, ze kunnen niet om een vrouw heen, anders handelen ze namelijk politiek niet correct.
  6. Delphiv2.0 30 september 2019 11:40
    Ik verwacht niet dat ze zo dom is om echt te denken dat dit allemaal niets uitmaakt, ik denk dat het gewoon weer achteloosheid op zijn Belgisch is. Either way, ongeschikt voor een bedrijf als KPN wat strak geleid dient te worden. Sinds wanneer moeten we eigenlijk uitwijken naar België of all places voor geschikt C-suite management?
  7. [verwijderd] 30 september 2019 13:08
    quote:

    De Kromme schreef op 30 september 2019 09:12:

    Inderdaad. Het voordeel staat niet in verhouding tot de opgelopen schade. Lijkt me dan ook geen geval van zakken vullen, eerder niet echt slim handelen.
    Blijft een raar verhaal. Als je ruim van te voren een opdracht geeft tot verkoop, (25 juni 2019), waarbij de uitvoering NIET eerder is dan 1 augustus, dan kan je dat volgens mij niet bestempelen als een zuivere voorkennis-verkoopopdracht. TENZIJ in de tussenliggende periode de verkoopopdracht door omstandigheden is aangepast....

    Eenieder, die dit als een perfect voorbeeld ziet als een voorkenniszaak, zal bij zichzelf te rade moeten gaan hoe het dan WEL zou moeten......

    In feite wordt er karaktermoord gepleegd. Weg bij Proximus en weg bij KPN.
  8. erjee-ff 30 september 2019 13:30
    quote:

    rekeozsejtlerap ed schreef op 30 september 2019 13:08:

    [...]

    Blijft een raar verhaal. Als je ruim van te voren een opdracht geeft tot verkoop, (25 juni 2019), waarbij de uitvoering NIET eerder is dan 1 augustus, dan kan je dat volgens mij niet bestempelen als een zuivere voorkennis-verkoopopdracht. TENZIJ in de tussenliggende periode de verkoopopdracht door omstandigheden is aangepast....

    Eenieder, die dit als een perfect voorbeeld ziet als een voorkenniszaak, zal bij zichzelf te rade moeten gaan hoe het dan WEL zou moeten......

    In feite wordt er karaktermoord gepleegd. Weg bij Proximus en weg bij KPN.

    Eind juni een opdracht geven te verkopen terwijl je ook al in gesprek bent met andere partijen omdat je weet dat je contract afloopt. Waarom zou je aandelen verkopen van een bedrijf waar je van plan bent te blijven? Hoe is dat geen voorkennis? Of daar nu winst mee gemaakt wordt of niet.

    Hoe het wel zou moeten is niet verkopen. Gewoon, niet verkopen.
24 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

KPN Koninklijke

3,392 17:25
+0,044 +1,31%
Premium

KPN mist een vleugje ambitie

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links