Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'SBM Offshore in race voor project Australië'

AMSTERDAM (AFN) - SBM Offshore is samen met een niet nader genoemde partner in de race voor een offshore-project in Australië. Dat meldde KBC Securities op basis van berichtgeving in vakblad Upstream.

Het gaat om het Hess Equus-diepwatergasproject voor de kust van Australië. Andere potentiële bieders zijn Modec samen met Wood Group Mustang en Samsung Heavy Industries, en een combinatie van McDermott met Keppel Offshore & Marine. De contracttoewijzingen staan gepland voor 2017 en de uitvoering moet beginnen in 2020. Het productieplatform heeft naar verluidt een gewicht bovendeks van 15.000 ton en een romp van 25.000 ton.

KBC meldde verder dat Petrobras nog voor het einde van dit jaar naar verwachting met inschrijfprocedures komt voor twee nieuwe productieschepen (fpso's) die tegen het einde van dit decennium in gebruik moeten worden genomen. KBC stelt dat ondanks de onzekerheid rond de schikking van SBM met de Braziliaanse autoriteiten het bedrijf waarschijnlijk mee zal mogen doen met tenders van Petrobras. De Braziliaanse markt blijft de komende jaren veelbelovend, aldus de Belgische bank.

Wel ziet KBC graag dat de schikkingskwestie in Brazilië eerst helemaal is afgerond, want dat zal waarschijnlijk van groot belang zijn voor SBM om daar ook daadwerkelijk opdrachten binnen te slepen. Het advies op het aandeel is bij de kenners buy. Het aandeel SBM Offshore noteerde vrijdag om 09.50 uur 1 procent lager op 12,49 euro.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
HAL Trust
SBM Offshore

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. HAL Trust 24 apr
    125,000
    0,00% 0,000
  2. SBM Offshore 24 apr
    14,280
    -0,70% -0,100

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links