Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Fitch noemt Argentinië wanbetaler

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Kredietbeoordelaar Fitch meent dat Argentinië niet aan zijn verplichtingen kan voldoen. De rating van het Zuid-Amerikaanse land dat in een ernstige economische crisis verkeert, werd verlaagd van CCC naar 'Restricted Default'. De stap komt nadat Argentinië besloot afbetalingen op staatsleningen op te schorten. Fitch meent dat het land daarmee in gebreke blijft.

Donderdag verlaagde ook S&P de kredietwaardigheid van Argentinië al naar het niveau van wanbetaler. Bij die kredietbeoordelaar heet dat 'Selective Default'. Een dag later kwam S&P daar alweer op terug omdat er nieuwe voorwaarden voor de korte staatsleningen van kracht werden. Nu heeft Argentinië een, nog altijd lage, rating van CCC-.

Argentinië doet er ondertussen van alles aan om te voorkomen dat de peso nog minder waard wordt en dat de voorraden buitenlandse valuta afnemen. Commerciële banken moeten daarom toestemming krijgen van de centrale bank voor ze dividend mogen uitkeren.

Volgens sommige analisten zijn de reserves aan buitenlandse valuta van de Argentijnse centrale bank in het huidige tempo binnen een maand op. Als dat gebeurt kan de centrale bank de peso nauwelijks meer ondersteunen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links