Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Eurocommercial weerstaat handelskift en gele hesjes

Gepubliceerd op 30 augustus 2019 08:34 | Views: 5.392

Eurocommercial Properties 15:53

14,90 +0,44 (+3,04%)

AMSTERDAM (AFN) - Eurocommercial Properties heeft, ondanks de economische groeivertraging in Europa, de vrees voor een wereldwijde handelsoorlog en de protesten van gele hesjes in Frankrijk, een goed financieel jaar achter de rug. Dat benadrukt topman Jeremy Lewis van de verhuurder van winkelpanden in een commentaar op de resultaten van het gebroken boekjaar.

Lewis wijst er daarbij op dat de vastgoedwaarderingen stabiel zijn en het dividend wordt opgevoerd. De balans is sterk, zo zei hij ook. Afgelopen jaar zette Eurocommercial een resultaat per aandeel in de boeken van 2,42 euro. Het directe beleggingsresultaat dikte met 3,9 procent aan tot 120,2 miljoen euro en de netto-vastgoedinkomsten bedroegen 178,6 miljoen euro. De vergelijkbare huurgroei steeg met 2,1 procent, vooral door indexatie en vernieuwingen van contracten.

Het aan de beurs in Amsterdam genoteerde Eurocommercial is actief in België, Frankrijk, Italië en Zweden. Eurocommercial stelt een dividend voor van 2,18 euro per aandeel. Bij de komende aandeelhoudersvergadering op 5 november wil Eurocommercial verder Karin Laglas, topvrouw van woningcorporatie Ymere, benoemen als commissaris voor een periode van vijf jaar.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Eurocommercial Properties 94% zegt kopen 16 stemmen

Gerelateerd

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 6 Branco P 30 augustus 2019 08:59
  de resultaten zijn uitstekend! Vooral in het afgelopen kwartaal is de omzetontwikkeling van de huurders erg positief, zelfs de fashion-huurders hebben 0,1% meer omzet behaald! ECP heeft een zeer hoogwaardige winkelportefeuille opgebouwd in de afgelopen 20 jaar!

  Karin Laglas is een begrip in Retailvastgoed. Jarenlang was zij bij ontwikkelaar MAB als directeur verantwoordelijk voor de ontwikkeling van top winkelcentra in Europa! Wat een mooie vangst!
 2. Marco1337 30 augustus 2019 12:01
  LTV gestegen naar 46%, Italië en het goed draaiende centrum in België houden de resultaten op peil, maar Frankrijk is echt heel matig. Daarnaast is Italie momenteel ook een flink risico, daar kan in de komende maanden echt van alles gebeuren.
  Eurocommercial zit in de spagaat dat ze eigenlijk flink moeten afwaarderen in Frankrijk, maar aan de andere kant niet kunnen omdat de LTV dan te snel oploopt. ''our suburban and provincial shopping centres are now valued at an average yield of 5%'' Dat zijn dus 8 Franse centra die waardelozer worden gewaardeerd dan de ''6 slecht draaiende centra van Wereldhave''. Over bezettingsgraden wordt hier overigens helemaal niet gesproken. Dat snap ik ook wel, want dat kan niet anders dan dramatisch zijn.

  Hier worden de problemen voor zich uit geschoven terwijl bij Wereldhave forse afboekingen worden gedaan en er een duidelijke koers uitgezet wordt (lange contracten waarbij genoegen wordt genomen met minder huur in combinatie met een % van de omzet). Dat wordt nu afgestraft maar heeft in ieder geval nog toekomst...
 3. h980577. 1 september 2019 09:35
  quote:

  Makita schreef op 30 augustus 2019 08:55:


  En ECP gaat vanaf 2020 over op halfjaarlijks dividend. Dus nu ~15% in 8 maanden...


  Dank voor de tip! 8 a 9 mnd durf ik wel in te stappen op deze koers voor dat divi rendement.
  Langer dan dat, mwah, (te)veel onzekerheid in retailland. En dan mag ECP nog steeds goedkoop zijn tegen die tijd, maar dan pas ik wel.
8 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare