Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Handelshoop stuwt beurzen Azië

TOKIO (AFN) - De Japanse aandelenbeurs is vrijdag met een duidelijke winst gesloten. Ook andere belangrijke graadmeters in Azië stonden overwegend in de plus. Het sentiment op de beursvloeren werd vooruit geholpen door handelsnieuws. Peking liet weten welwillend te staan ten opzichte van persoonlijke handelsontmoetingen met de Verenigde Staten in september. Ook liet het ministerie van Handel doorschemeren geen extra tegenmaatregelen te nemen tegen recente Amerikaanse tariefsverhogingen tegen China.

De toonaangevende Nikkei in Tokio eindigde uiteindelijk 1,2 procent hoger op 20.704,37 punten. Onder andere Japan Steel Works profiteerde van het optimisme. Het aandeel sloot bijna 6 procent hoger. Beleggers kregen verder de nieuwste gegevens over de Japanse industriële productie, werkloosheid en detailhandelsverkopen te verwerken.

In Hongkong gooide het Chinese olieconcern Cnooc hoge ogen na de presentatie van zijn halfjaarcijfers en won 6,5 procent. De Hang Seng-Index stond tussentijds nagenoeg vlak. De beurs in Shanghai noteerde 0,1 procent in de plus. De Kospi in Seoul won 1,8 procent hoger nadat de Zuid-Koreaanse centrale bank, zoals verwacht, de rente onveranderd liet. De All Ordinaries in Sydney sloot 1,4 procent hoger.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Wereldbelegger 30 augustus 2019 10:42
    "Het Chinese ministerie van Handel maakte duidelijk dat het graag een deal wil sluiten, maar tegelijk niet met zich laat sollen", concludeerde marktanalist David Madden van CMC Markets. "Beijing gaf toe dat verdere spanningen op handelsgebied voor iedereen schadelijk zullen zijn. Buitenlandse bedrijven die in China actief zijn zullen niet onder druk worden gezet, maar China is wel bereid zijn financiële spierballen te laten rollen om de VS pijn te doen."

    Daarom is het begrijpelijk dat de heer Trump al twee dagen zijn grote mond houdt en zelfs niet eens via Twitter "hosanna" roept.
    Hij staat nog steeds met lege handen en de heer Xi bepaalt het spel.
  2. [verwijderd] 30 augustus 2019 15:39
    "dat het graag een deal wil sluiten" is wel heel ets anders dan
    " Peking liet weten welwillend te staan"
    Is het zo moeilijk voor je om het verschil te zien.

    Trump wacht nu (in stilte) af, wat de dictator te bieden heeft in september.

    is dat nu zo wonderlijk, en probeer je overal iets negatiefs over Trump te vinden.
    Zowel als hij iets zegt of niets zegt, altijd is het fout in jullie kringen.
    Die zelfde tactiek plegen de "democraten" in de VS, met als gevolg dat ze steeds kleiner worden, en Trump weer 4 jaar gaat regeren
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links