Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Banken nog niet klaar met accountingsregels'

'Banken nog niet klaar met accountingsregels'

AMSTERDAM (AFN) - Banken moeten nog veel werk verzetten om met ingang van volgend jaar te kunnen voldoen aan nieuwe accountingsregels. Daarvoor waarschuwt De Nederlandsche Bank (DNB) op basis van een onderzoek onder kleine en middelgrote banken door de Europese Centrale Bank (ECB).

Het gaat om de zogeheten IFRS 9-standaarden en die gaan gelden voor verreweg de meeste banken. Volgens DNB hebben de veranderingen voor veel banken ook een operationele impact. Zo moeten onder meer processen aangepast worden, evenals de onderliggende data en de modellen die de banken gebruiken voor de berekening van verwachte kredietenverliezen. Voor kredietverliezen moeten ook voorzieningen worden aangehouden.

Bij de studie waren er twintig Europese banken uitgepikt. Het bleek dat de benodigde aanpassingen bij elf daarvan nog steeds in de ontwerpfase zaten, terwijl de deadline al erg dichtbij is. In september start nog een vervolgonderzoek bij een aantal kleine en middelgrote banken binnen Europa, waaronder een aantal Nederlandse banken.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links