Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Gilead Sciences duikt in de rode cijfers

Gepubliceerd op 30 juli 2020 23:42 | Views: 4.254

Galapagos 18 sep

117,70 -1,45 (-1,22%)

FOSTER CITY (AFN/RTR) - De Amerikaanse farmaceut Gilead Sciences heeft afgelopen kwartaal rode cijfers geschreven. Dat komt door kosten in verband met de overname van Forty Seven, een ontwikkelaar van kankermedicijnen. Met die deal is bijna 5 miljard dollar gemoeid. Ook werden er veel kosten gemaakt voor onderzoek naar behandelingen tegen Covid-19.

Gilead kwam onder de streep 3,3 miljard dollar tekort. Een jaar terug was nog sprake van 1,9 miljard dollar winst. De totale omzet daalde daarnaast van 5,7 miljard tot 5,1 miljard dollar. Volgens het bedrijf komt dat laatste door de coronapandemie. Die had een impact op de hiv-activiteiten van Gilead, dat met tal van middelen en onderzoeken aan de weg timmert.

De samenwerkingspartner van het aan de beurs in Amsterdam genoteerde Galapagos begon eerder deze maand met de commerciële verkoop van zijn 'coronamedicijn' remdesivir. Het bedrijf kreeg in mei een noodvergunning voor het middel van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) en het bedrijf schonk eerder voorraden aan ziekenhuizen. Maar de vraag naar het medicijn blijft in veel delen van de wereld het aanbod overtreffen.

Topman Daniel O’Day blijft optimistisch gestemd over de toekomst. "We boeken ook belangrijke vooruitgang met onze pijplijn", benadrukt hij. Hij wijst onder meer op inspanningen in de zogeheten immuno-oncologie.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Galapagos 78% zegt kopen 27 stemmen

Gerelateerd

Galapagos

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare