Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Omzet Alphabet lijdt onder minder advertenties

Gepubliceerd op 30 juli 2020 22:43 | Views: 1.669

ALPHABET INC.CL C DL-,001 22 jan

1.561,40 -12,00 (-0,76%)

MOUNTAIN VIEW (AFN) - Google-moeder Alphabet heeft in het tweede kwartaal een lagere omzet in de boeken gezet dan een jaar eerder. De reclame-inkomsten lagen nog wat lager omdat veel bedrijven als kostenbesparing het advertentiebudget verkleinden. Extra omzet van de cloud-activiteiten en bijvoorbeeld abonnementen op YouTube zorgden voor een tegenwicht.

De clouddiensten en abonnementen deden het eerder ook al goed. Tijdens lockdowns zochten mensen online vertier, maar gingen ook veel bedrijven over op thuiswerk, waar Google van kon profiteren. Ook bij de zoekgigant zelf werkt het personeel vanuit huis. Dat blijft ook nog wel even zo, want eerder deze maand maakte het bedrijf bekend dat mensen tot halverwege volgend jaar thuis kunnen blijven als ze dat willen.

De omzet van Alphabet kwam uit op 38,3 miljard dollar tegen 38,9 miljard dollar een jaar eerder. De daling van 2 procent had overigens ook te maken met wisselkoersverschillen. De nettowinst was met net geen 7 miljard dollar wel fors lager, want vorig jaar bleef er in het tweede kwartaal 9,9 miljard dollar over.

Google is bij Alphabet nog altijd vrijwel volledig verantwoordelijk voor omzet en winst. De andere onderdelen, de zogeheten Other Bets waren goed voor een omzet van 148 miljoen dollar.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ALPHABET INC.CL C DL-,001 75% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare