Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Werkloosheid eurozone ook in maand van versoepelingen gestegen

Gepubliceerd op 30 juli 2020 11:20 | Views: 1.504 | Onderwerpen: Europa, werkloosheid

LUXEMBURG (AFN) - De werkloosheid in de eurozone is in juni verder gestegen, terwijl de lockdownmaatregelen tegen het coronavirus die maand geleidelijk werden opgeheven. Dat maakte het Europese statistiekbureau Eurostat bekend. Daarnaast was de werkloosheid in mei in de eurolanden hoger dan eerder werd berekend.

De voor seizoensinvloeden gecorrigeerde werkloosheid lag vorige maand op 7,8 procent. Dat is een lichte stijging ten opzichte van de werkloosheid van 7,7 procent in mei, maar dit cijfer werd wel naar boven bijgesteld van de eerder gemelde 7,4 procent.

Ten opzichte van mei kwamen er in de eurozone naar schatting 203.000 werklozen bij, tot een totaal van bijna 12,7 miljoen. Ook in de Europese Unie steeg de werkloosheid in juni, naar 7,1 procent tegenover 7 procent in mei.

Gerelateerd

Europa

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

werkloosheid

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1 Post
| Omlaag ↓
  1. Arbitrageur 30 juli 2020 11:37
    Positief nieuws mensen, Personeelskosten zijn voor vele bedrijven een zware last voor het bedrijfsresultaat. Dankzei de Corona crisis hebben bedrijven nu een legitieme reden om zonder veel moeite mensen op straat te zetten en hiermee hun kosten te kunnen besparen, wat in de toekomst zal leiden tot hogere bedrijfsresultaten. Deze mensen krijgen nu allemaal een uitkering, gefinancierd door bijgedrukt of geleend geld.

    Geen reden voor paniek dus, gewoon bijkopen mensen
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare