Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Winst Orange daalt ondanks hogere omzet

Gepubliceerd op 30 juli 2020 09:32 | Views: 872

ALTICE EUROPE N.V. 23 okt

4,24 -0,01 (-0,12%)

PARIJS (AFN) - Het Franse telecomconcern Orange heeft in de eerste jaarhelft een lagere winst gehaald dan vorig jaar. De omzet steeg wel, ondanks het wegvallen van opbrengsten uit roaming en de verkoop van telefoons als gevolg van de coronacrisis.

Orange meldde in Frankrijk meer klanten die zowel vast internet als een mobiel abonnement afnemen en ook het aantal klanten dat een glasvezelverbinding heeft, nam toe. In Afrika en het Midden-Oosten breidde het bedrijf zijn 4G-netwerk uit en ook de bankactiviteiten werden door meer mensen benut. De omzet van Orange kwam uit op 20,8 miljard euro, een stijging van 1 procent. De nettowinst viel 10,7 procent lager uit op ruim 1 miljard euro.

Orange let tijdens de crisis extra op de kosten en stelde ook sommige investeringen uit. Het bedrijf houdt dan ook vast aan zijn doelstellingen van een vrije kasstroom van 2,3 miljard euro dit jaar. Het bedrijfsresultaat (ebitda na lease) daalt waarschijnlijk met 1 procent.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ALTICE EUROPE N.V. 75% zegt verkopen 4 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare