Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AEX daalt op drukste dag cijferseizoen

AEX daalt op drukste dag cijferseizoen

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam verloor donderdag terrein. Ook de andere Europese beurzen deden een stap terug op de drukste dag van het cijferseizoen. Beleggers verwerkten de resultaten van grote Europese bedrijven als Renault, Airbus, Danone, Volkswagen, Credit Suisse, AB InBev, Total en Nestlé. Op het Damrak kwamen onder meer de AEX-bedrijven Shell en ArcelorMittal met cijfers.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 1 procent lager op 558,58 punten. De MidKap daalde ook 1 procent, tot 766,63 punten. Parijs en Londen verloren tot 0,8 procent. De Duitse DAX zakte 1,7 procent.

Unibail-Rodamco-Westfield was de grootste daler in de AEX met een min van 4,6 procent. De winkelvastgoedinvesteerder leed in de eerste jaarhelft een verlies van 3,7 miljard euro. Door de coronacrisis moest het concern vrijwel al zijn winkelcentra in Europa, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten sluiten.

ArcelorMittal aan de top

Koploper bij de hoofdfondsen was ArcelorMittal (plus 1,4 procent). Het bedrijfsresultaat van 's werelds grootste staalproducent viel in het tweede kwartaal hoger uit dan verwacht. Ook ziet ArcelorMittal voorzichtige tekenen van herstel op de staalmarkt na de harde klappen door de coronapandemie.

Shell won 0,2 procent. Het olie- en gasconcern leed in het tweede kwartaal een nettoverlies van 18,1 miljard dollar door de coronacrisis. Dat was het grootste verlies ooit, maar het aangepaste resultaat was tegen de verwachtingen in wel positief. Het Brits-Nederlandse bedrijf had eind juni al gemeld dat door de crisis veel minder olieproducten werden verkocht en dat er enorme afwaarderingen zouden komen.

In de MidKap werd biotechnoloog Pharming 8,2 procent lager gezet na publicatie van de kwartaalcijfers. Financieel dienstverlener Intertrust, die ook met cijfers kwam, verloor 1,4 procent.

Brouwerij AB InBev populair

In Brussel vielen de resultaten van bierbrouwer AB InBev (plus 8,3 procent) in de smaak bij beleggers. Renault daalde 1 procent in Parijs. De Franse automaker leed in de eerste jaarhelft een recordverlies. Ook de Duitse concurrent Volkswagen (min 4,3 procent) leed een verlies en verlaagde daarnaast het dividend. Vliegtuigbouwer Airbus klom 4,1 procent dankzij meevallende resultaten. Het Franse voedingsmiddelenconcern Danone verloor bijna 3 procent na tegenvallende cijfers.

De euro was 1,1761 dollar waard tegen 1,1772 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,9 procent tot 40,90 dollar. Brentolie werd 0,8 procent goedkoper op 43,41 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 18:35 Slotcall: AEX sluit weer fors hoger en ASMI verhoogt feestvreugde 1
  2. 17:48 Positieve dag op Beursplein 5

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

11 Posts
| Omlaag ↓
  1. Pavlov44 30 juli 2020 11:02
    quote:

    Menno87 schreef op 30 juli 2020 09:31:

    [...]

    Zoals in Rich dad poor dad mooi wordt aangegeven, het beste moment om in te stappen is als iedereen weg rent.
    Klopt helemaal. Oftewel nu nog niet. Het is tot dusver allemaal buy the dip, millenials en huispapas en mama's zonder enig besef van waarderingen of dividendperspectief die het een 'mooie koopkans' zien. Zodra al die figuren hun geld verliezen, met pure paniek en wanhoop, en huilend in de krant staan omdat 'de overheid ze had moeten beschermen' is het moment om in te stappen. Dat was ook tijdens de fake crash van februari/maart nog niet het geval. Vergeet niet dat er onderliggend nog een 10 jaar lang met eveneens QE geld opgeblazen bullmarkt is waar de prijsniveaus nog steeds niet van zijn gecorrigeerd.
11 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links