Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

GrandVision start arbitrageprocedure tegen Essilor

SCHIPHOL (AFN) - GrandVision begint een arbitrageprocedure tegen EssilorLuxottica. Het optiekconcern wil daarmee bevestiging krijgen dat het bedrijf de afspraken rond de overname door het Frans-Italiaanse brillenbedrijf niet heeft overschreden. Ook wil GrandVision dat EssilorLuxottica zich aan zijn eigen verplichtingen rond die overname blijft houden.

EssilorLuxottica kwam vorig jaar zomer overeen GrandVision te kopen. Eerder deze maand claimde de brillengigant echter dat GrandVision weigert te zeggen hoe het bedrijf de impact van de coronacrisis heeft beperkt. Daarmee zou de uitbater van optiekketens, die nu nog voor het overgrote deel in handen is van investeerder HAL, de afspraken hebben geschonden. Via een kort geding wilde EssilorLuxottica die gegevens alsnog in handen krijgen.

GrandVision en HAL noemden de claim van EssilorLuxottica eerder al ongegrond. Dat wil het bedrijf nu bevestigd krijgen in een arbitrageprocedure. GrandVision zegt nog wel het doel om de overname voor eind juli volgend jaar af te ronden te ondersteunen.

Europese Commissie

Overigens doet de Europese Commissie onderzoek naar de overname. Om een te grote marktmacht te voorkomen zou de concurrentiewaakhond vergaande concessies willen voor goedkeuring van de deal.

EssilorLuxottica laat weten kennis te hebben genomen van de nieuwe ontwikkelingen. Het bedrijf gaat voorlopig door met de eigen procedure tegen GrandVision en HAL.

Lees over dit aandeel ook

  1. 28 mrt Waarde HAL stijgt naar €155 per aandeel
  2. 28 mrt KBC Securities positief over HAL

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
HAL Trust

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 jonas 30 juli 2020 17:27

    Dit is geen manier van zaken doen van EL. Je koopt bijvoorbeeld een huis en dan komt er onweerinslag en ga je claimen. Het obstakel was de mededingingswetgeving.

    Grandvision/Hal moeten die afgesproken honderden miljoenen claimen en bijkomende schade vanwege dat fusiegedoe.

    En dan direct in de tegen aanval op het vlak van merken in de aanlevering en productie van brillen met daarnaast ICT verder opschalen in brillenverkoop via internet met 3 D meting.

    Valt wel wat meer te bedenken, maar niet trachten nu verder met die zuidelijke druiloren te gaan behalve dan om ze een goede tik te geven .

    Heb geen Grandvision nu, maar wel gehad. Dit wordt zo een Zuidelijke opera en moet Grand Vision. Zelfstandig was het bedrijf goed bezig dus nu bokshandschoenen aan een geeft die liederlijke zuidelijke types van EL maar flinke klappen.

    Groet, Jonas

    PS zo een geintje was er ook bij overname NICB. Kunnen Nederlandse bedrijven geen waterdichte contracten sluiten? Is het niveau in de advocatuur soms toch wat gedaald?
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

HAL Trust

125,000 17:35
0,000 0,00%
Premium

Waarde HAL stijgt naar €155 per aandeel

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links