Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Flinke stijging omzet Fastned in eerste helft 2020

Flinke stijging omzet Fastned in eerste helft 2020

AMSTERDAM (AFN) - De uitbater van snellaadstations voor elektrische auto's Fastned heeft in de eerste helft van dit jaar de omzet gerelateerd aan opladen met 51 procent zien toenemen tot 2,7 miljoen euro in vergelijking met vorig jaar. Dat kwam dinsdag naar voren uit een tussentijds handelsbericht.

Volgens het bedrijf werd een recordafzet van stroom in de eerste twee maanden van het jaar behaald, gevolgd door een afname tot wel 70 procent in maart en april en een gestaag herstel in mei en juni. In de laatste weken van juli was de afzet ruim 70 procent van het niveau van februari. Het operationele bedrijfsresultaat (ebitda) steeg tot 324.000 euro van 84.000 euro een jaar geleden. Onder de streep verscheen een nettoverlies van 5,6 miljoen euro vanwege investeringen en de impact van corona.

Er werden in de eerste helft van dit jaar twee nieuwe stations geopend. Dit geringe aantal nieuwe stations is een gevolg van het uitstellen van de bouw als gevolg van coronamaatregelen, aldus Fastned. In juli werden nog eens twee nieuwe stations geopend, waarmee het huidige netwerk op 118 stations komt.

Lees over dit aandeel ook

  1. 22 apr ING verlaagt koersdoel Fastned
  2. 16 apr Kwartaal van plussen en minnen voor ambitieus Fastned

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
FASTNED

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. mareblu 30 juli 2020 10:34
    Onbegrijpelijk dat hier nog investeerders voor te vinden zijn. Een dagomzet van eur 125 per station. Dat zijn 3 klanten per dag! En het is ongeveer de omzet die een gemiddeld tankstation haalt uit koffie, broodjes etc in een half uur. Geen wonder dat je er nooit iemand ziet laden. Zodra de energiereuzen het moment rijp achten om rendabel laadstations te exploiteren staan er bij elk tankstation langs de snelweg 20 van die laders, waar wachtende bestuurders gewoon terecht kunnen voor een broodje en koffie, in plaats van die kille gure Fastnedstations. Maar het meest kansloze is het hele idee dat men straks massaal onderweg gaat laden: de actieradius wordt steeds groter, en mensen laden thuis, op het werk, bij IKEA en waar ook, maar niet onderweg. Er is gewoon geen businesscase
  2. [verwijderd] 30 juli 2020 13:23
    Ik ben erg positief over de ontwikkeling van elektrisch rijden, maar deel de zorgen over het "tankstation" model van Fastned. Enerzijds zou je bij een grote actieradius zo nu en dan kunnen gaan snelladen onderweg ipv langzaam laden thuis, maar dat blijft natuurlijk een stuk duurder dan de prik thuis of op kantoor. Een stroompunt aanleggen kan gewoon overal en heel simpel (thuis, kantoor, ikea etc.) dat maakt de distributie gewoon echt anders dan bij benzine/diesel. Fastned lijkt op zich een fatsoenlijk backend en service te hebben, maar ik snap niet waarom ze alles zo kapitaal intensief doen. Waarom niet meer de Ikea's, Mcdonalds en allerhande partijen servicen met dit backend. Dan zou je nog kunnen spreken van een technologie speler, maar niet in deze vorm...
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

FASTNED

21,550 23 apr
-1,050 -4,65%
Premium

Kwartaal van plussen en minnen voor ambitieus Fastned

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links