Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Meer winst voor automatiseerder Ordina

Gepubliceerd op 30 juli 2020 07:57 | Views: 3.309

NIEUWEGEIN (AFN) - Ordina heeft in de eerste helft van het jaar de winst zien stijgen ten opzichte van een jaar eerder. De omzet bleef stabiel en de automatiseerder merkt op dat gezien de huidige onzekere economische vooruitzichten "voorzichtigheid geboden blijft".

Ordina zette een winst van 10,3 miljoen euro in de boeken. Dat was een jaar eerder nog 6 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat (ebitda) steeg naar 22,9 miljoen euro. De opbrengsten bleven stabiel op 188 miljoen euro, aldus Ordina. Topman Jo Maes sprak van een sterk halfjaar, ondanks COVID-19 en de onzekerheid die hiermee samenhangt.

Volgens Maes dankt Ordina de prestaties onder meer aan meer opdrachten en een efficiëntere operatie. Wel ziet hij dat sommige sectoren door de coronamaatregelen harder worden geraakt dan andere. Ordina heeft in het eerste halfjaar pas op de plaats gemaakt met zijn dividendvoorstel en de werving van IT-professionals. Die werving wordt overigens weer uitgebreid.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare