Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Biotechnoloog Pharming voert verkopen Ruconest op

Gepubliceerd op 30 juli 2020 07:44 | Views: 29.681 | Onderwerpen: biotechnologie

Pharming 11:38

1,20 -0,01 (-0,58%)

LEIDEN (AFN) - De Leidse biotechnoloog Pharming heeft in de eerste helft van het jaar een hogere omzet en winst geboekt. Het bedrijf verkocht meer van zijn voornaamste geneesmiddel Ruconest en had dankzij een herfinanciering lagere kosten aan rentebetalingen.

Pharming voerde de omzet met 14 procent op tot 88,6 miljoen euro. In Europa bediende het bedrijf weer meer markten, nadat per 1 januari de rechten om Ruconest in bepaalde EU-landen te verkopen weer in handen van Pharming waren gekomen. In de Verenigde Staten stegen de verkopen van het middel tegen acute erfelijke angio-oedeem, oftewel plotse zwellingen, ook in het eerste halfjaar. Maar door de opbouw van flinke voorraden in de eerste drie maanden van het jaar viel de Amerikaanse omzet met een vijfde terug in het tweede kwartaal.

De nettowinst steeg met 33 procent tot 18,1 miljoen euro. Naast de hogere verkopen profiteerde Pharming hierbij van kostenbesparingen. Zo had het bedrijf door een herfinanciering met converteerbare obligaties lagere financieringslasten.

Voor de rest van het jaar verwacht Pharming de verkoop van Ruconest verder op te voeren. Daarbij zal het bedrijf zwarte cijfers blijven schrijven. Ook begint later dit jaar de werving van patiënten voor een groter onderzoek naar de werking van Ruconest tegen Covid-19 onder leiding van het Universitair Ziekenhuis Bazel. De toediening van het medicijn bij vijf coronapatiënten leverde eerder dit jaar "bemoedigende resultaten" op.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Pharming 86% zegt kopen 134 stemmen

Gerelateerd

Reacties

32 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 4 Regeis 30 juli 2020 08:07
  Goede cijfers en dat in deze tijd! De stijgende lijn van de afgelopen jaren wordt voortgezet, Pharming is een bedrijf dat weet wat vechten is! Ik hoop dat heel veel patiënten er baat bij hebben, het draait hier toch wel om een ieder zijn gezondheid en dat wordt weleens vergeten bij het presenteren van de cijfers!
 2. EK-sight-ing-trader 30 juli 2020 08:54
  quote:

  huseman1 schreef op 30 juli 2020 08:16:


  Er staat niet bij dat Q2 aanmerkelijk lagere omzet was dan Q1. Voor de duidelijkheid en dat corona wel degelijk invloed had op de omzet in tegestelling tot wat werd meegedeeld!


  volgens mijn ogen staat er: pharming voerde de omzet op met 14 % tot 88,6 miljoen.....

  nieuw brilletje nodig ???
 3. MacVersie 30 juli 2020 09:18
  Mooi bedrijf, maar 18 miljoen winst op 650 miljoen aandelen.
  Ik snap dat het aandeel niet meteen naar 10 Euro gaat.
  Ik heb ook aandelen Pharming en ga ze voorlopig niet verkopen.
  Ik had verwacht dat het onderzoek van Ruconest met patiënten die Corona onder de leden hebben allang begonnen was.
 4. forum rang 5 Daexter 30 juli 2020 09:22
  Lijkt me vrij logische koers reactie. Er wordt geen melding gemaakt van enige voortgang rondom inzet Corona, daar was eerder een koerssprong van 25% op gebaseerd. En de belangrijkste afzetmarkt hapert. Dit is welliswaar een technisch element, maar toch.

  Ik zit dik long in Pharming en verwacht dat de koers eerst nog terugvalt naar 0,8 tot 0,9 alvorens de weg naar de 1,8 wordt ingezet
 5. EK-sight-ing-trader 30 juli 2020 09:33
  quote:

  Daexter schreef op 30 juli 2020 09:22:


  Lijkt me vrij logische koers reactie. Er wordt geen melding gemaakt van enige voortgang rondom inzet Corona, daar was eerder een koerssprong van 25% op gebaseerd. En de belangrijkste afzetmarkt hapert. Dit is welliswaar een technisch element, maar toch.

  Ik zit dik long in Pharming en verwacht dat de koers eerst nog terugvalt naar 0,8 tot 0,9 alvorens de weg naar de 1,8 wordt ingezet


  daarintegen is er wel afzet markt bij gekomen zoals vermeld
  En natuurlijk dat hele corona test gebeuren heeft meer voeten in de aarde om dat er toch mensen levens mee gemoeid zijn. Dus logisch dat het langer duurt.

  Een bedrijf dat nota bene in crisis tijd blijft groeien (winst en omzet) en dan een dalend aandeel. pure paniek lijkt me eerder voor de hand liggend. De crisis stijgt mensen naar de kop als er kennelijk een fractie te weinig positief nieuws komt. dat blijkt maar weer. Zelfs positief nieuws is dan niet goed genoeg meer in crisis tijden; men wil nog meer positief nieuws. Maar ja het is een bedrijf, geen wonderen machine. Men eist domweg teveel.
 6. EK-sight-ing-trader 30 juli 2020 09:41
  In tijden van crises is de mens kennelijk hyper kritisch en verwacht men onredelijke super prestaties die niet realistisch zijn.

  Even reeel blijven mensen.. pharming doet het bedrijfs technisch gewoon goed de afgelopen jaren, tuurlijk het is een bedrijf dat "net" uit een jaren lange moeilijke periode komt. Maar dit is pure onredelijke paniek.
 7. forum rang 5 Daexter 30 juli 2020 09:55
  Zeker, je hoeft mij niet te overtuigen. Ik denk hetzelfde als jij, maar er was hier veel onbegrip en ongeloof over de koersreactie.

  Ik denk dat de brede markt overgewaardeerd is. Dus ook al zou vandaag de koers weer volledig herstellen. Als de brede markt een correctie van 10% laat zien gaat Pharming waarschijnlijk 15-20% onderuit.

  Is dat erg? Nee, dan kopen we vrolijk bij, gebeurt het niet, ook geen probleem
32 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare