Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Omzet DSM lager na wegvallen vitamineboost'

Gepubliceerd op 30 jul 2019 om 12:47 | Views: 2.157

DSM 20 sep

107,10 -0,30 (-0,28%)

AMSTERDAM (AFN) - DSM heeft in het tweede kwartaal naar verwachting te maken gehad met een daling van de omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat. Het speciaalchemieconcern profiteerde een jaar eerder nog tijdelijk van hoge vitamineprijzen, maar die meevaller is nu weggevallen. DSM komt donderdag voor het openen van de beurs in Amsterdam met cijfers.

Analisten ramen de omzet uit voortgezette activiteiten in doorsnee op iets meer dan 2,3 miljard euro, zo staat in een consensus die DSM op zijn site heeft gepubliceerd. Dat betekent een daling van 52 miljoen euro ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het aangepaste bedrijfsresultaat (ebitda) is naar verwachting gedaald tot 429 miljoen euro, tegenover 508 miljoen euro vorig jaar.

De voedingstak van DSM kon vorig jaar voor bepaalde vitamines hogere prijzen rekenen, als gevolg van een brand die een fabriek van concurrent BASF had stilgelegd. Zou het geschatte positieve effect daarvan uit de aangepaste ebitda van vorig jaar worden gefilterd, dan was er volgens schattingen in het voorbije kwartaal wel sprake van een gestegen resultaat.

KBC Securities is in een eigen vooruitblik op de kwartaalresultaten iets negatiever dan de consensus. Vooral voor de materialentak van DSM voorzien analisten van de Belgische bank een sterkere daling van de omzet en ebitda. Die divisie heeft volgens de marktvorsers zwaarder te lijden onder tegenwind bij klanten in de auto-industrie en elektronicasector. Daar staat tegenover dat voeding naar verwachting onderliggend een hoger bedrijfsresultaat heeft geboekt, aldus KBC.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
DSM 55% zegt kopen 11 stemmen

Gerelateerd

DSM Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord