Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Tesla bereikt belastingakkoord met China

Tesla bereikt belastingakkoord met China

SHANGHAI (AFN/BLOOMBERG) - Automaker Tesla zal op termijn jaarlijks 2,2 miljard yuan, omgerekend circa 291 miljoen euro, aan belastingen overmaken naar de Chinese overheid. De deal is onderdeel van de overeenkomst over een te bouwen autofabriek van Tesla nabij Shanghai.

Tesla moet eind 2023 beginnen met het genereren van jaarlijkse belastinginkomsten, of zal het beschikbare land teruggeven, zo staat in documenten. Ook zal de automaker volgens de afspraken de komende vijf jaar 14,1 miljard yuan aan investeringen doen in de fabriek. Tesla zelf zei eerder een veelvoud van dat bedrag te zullen spenderen.

De Tesla-fabriek in China, die eind dit jaar operationeel wordt, is de eerste overzeese productielocatie voor de maker van elektrische auto's. Door auto's in China te gaan maken wil Tesla onder meer importheffingen omzeilen en de prijzen in de grootste automarkt ter wereld laag houden. Op termijn moeten er jaarlijks 1 miljoen voertuigen van de band rollen. Mogelijk opent Tesla later meer fabrieken in China. Uiteindelijk wil Tesla op ieder continent fabrieken openen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links